Borenović: Borelj mi je rekao da je BiH uvela sankcije Rusiji

Borenović: Borelj mi je rekao da je BiH uvela sankcije Rusiji

 

Borenović je podsjetio da već skoro godinu dana ne može da dobije odgovor na poslaničko pitanje od Savjeta ministara na isto pitanje, jer to blokiraju ministri iz redova SNSD-a, vjerovatno u strahu od istine, pa je iz tog razloga pisao Borelju.

– BiH se pridružila u 10 paketa mjera protiv Ruske Federacije, uključujući i preko 50 odluka, izjava i deklaracija, koje se tiču pitanja od ekonomskih sankcija, do sankcija protiv pojedinaca i to tokom 2022. i 2023. godine, osim u jednoj izjavi. Budući da Predsjedništvo BiH vodi spoljnu politiku, možemo slobodno reći da gdje je Dodik stao, Cvjanovićeva je nastavila, da se kao vlast kontinuiteta na nivou Bosne i Hercegovine pridružuju sankcijama protiv Ruske Federacije – rekao je Borenović.

Kaže da je i iz odgovora i detaljnog uvida u njihove zvanične dokumente koji je dobio nedvosmisleno jasno da je Srbija ostala jedina zemlja u Evropi koja se nije priključila sankcijama protiv Ruske Federacije.

– Koliko god galamili, lagali i prikrivali svoje djelovanje, jer da nemaju šta da kriju dobio bih odgovor na poslaničko pitanje, uvijek postoji način da se dođe do istine. Gospodin Borelj nema šta da krije i vrlo otvoreno i jasno je odgovorio na moje pitanje, što, nažalost, nisam mogao da dobijem od domaćih institucija – rekao je Borenović koji je najavio da će u narednim danima vrlo detaljno govoriti o ovom pitanju sa ciljem da istina bude u potpunosti dostupna našoj javnosti.

UNA

CATEGORIES
Share This