Berjan tvrdi „Dodik prodao zaključke Narodne skupštine za ministarsko mjesto i 70 miliona KM“

Berjan tvrdi „Dodik prodao zaključke Narodne skupštine za ministarsko mjesto i 70 miliona KM“

Kršenje odluka institucija Srpske radi sitnih stranačkih i ličnih interesa predstavlja urušavanje Republike Srpske i takva praksa ubuduće mora biti zaustavljena, poručio je poslanik SDS, Darko Berjan.

On ističe da je očigledno da je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, gaženjem zaključaka parlamenta Srpske urušavao i njene institucije.

– Mi iz SDS, koja je državotvorna stranka, moramo reagovati na ovakvo ponašanje i prezentovaćemo prijedlog za zaštitu institucija Republike Srpske. Mora se izvršiti pritisak u javnosti i Narodnoj skupštini Republike Srpske da se prekinu zloupotrebe institucija Srpske slične ovima koje smo vidjeli prilikom kapitulacije Milorada Dodika nakon sarajevskog dogovora SNSD, HDZ i Trojke – kazao je Berjan.

On je upozorio da bi političke igre, koje se sastoje od vještačkog podizanja tenzija i popuštanja, kojih se, ističe Berjan, domaća javnost nagledala mnogo puta, uskoro mogle biti ponovljene.

– Takve trgovine ne idu u korist Republike Srpske, nego izričito u korist Milorada Dodika i njegovih ličnih i partijskih interesa. Vidjeli smo kako je zaključke koje su 27. juna podržali poslanici NSRS Dodik prodao za jedno ministarsko mjesto i 70 miliona KM, koji će iz budžeta BiH otići za kupovinu zgrade UIO od njegovog kuma – napomenuo je Berjan.

On je rekao da, pored urušavanja institucija, režim gura Republiku Srpsku i u finansijski kolaps.

– Zbog činjenice da je javni dug Republike Srpske dostigao šest milijardi maraka treba da se upale alarmi jer je očigledno da nešto nije uredu. Vidimo da se svako malo emituju trezorski zapisi i da se zadužujemo po enormno velikim kamatama. Sa ovim režimom i ovakvim načinom upravljanja prijeti nam finansijski kolaps – upozorio je Berjan.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This