Banjac poručio iz Trebinja “NPS u Hercegovini očekuje direktan mandat u Narodnoj skupštini”

Banjac poručio iz Trebinja “NPS u Hercegovini očekuje direktan mandat u Narodnoj skupštini”

Narodna partija Srpske svakim danom je sve jača i ta podrška nas obavezuje da u narednom sazivu Narodne skupštine zastupamo interese naroda, što podrazumijeva očuvanje Republike Srpske i njenih nadležnosti, poručio je večeras, pred više od 400 ljudi u Trebinju, predsjednik NPS, Darko Banjac.

Pred punom salom Kulturnog centra Trebinje, Banjac je istakao da se NPS zalaže za očuvanje tradicionalnih vrijednosti i da je narod to prepoznaje na svakom koraku.

Velikom skupu NPS prisustvovali su i Luka Petrović, generalni sekretar SNSD, Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja, Rajko Papović, generalni sekretar Prve SDS, i svi koalicioni partneri sa lokalnog nivoa.

– Važno je učiti iz prošlosti kako bi stvorili uslove za bolju budućnost. Jezik, vjera i kultura temelj su našeg identiteta i mi od toga nećemo odstupiti. Najveći resurs Republike Srpske je njen narod, koji drži taj temelj. Narodna priča nastavlja da se širi Srpskom – rekao je Banjac.

Nosilac liste Narodne partije Srpske za Narodnu skupštinu RS iz Izborne jedinice devet, Jovica Vlatković, poručio je okupljenim građanima da će poslanici NPS u narednom sazivu republičkog parlamenta sve kapacitete upregnuti ka ravnomjernom razvoju Republike Srpske, što je posebno značajno za Hercegovinu. Vlatković je naglasio da bi njegov ulazak u skupštinu bio garant novih projekata na ovom području, naročito putne infrastrukture, koja je osnovni uslov za dolazak investitora, što automatski znači i otvaranje novih radnih mjesta.

– Cilj nam je da stvorimo uslove da mladi ne odlaze sa ovog prostora, da budu povećane plate i penzije, da postoji veća briga za trudnice, borce, naše majke. Ostanak stanovništva garant je jake Hercegovine i cijele Republike Srpske – rekao je Vlatković.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This