“Aktivisti SNSD primoravaju zaposlene da potpišu peticiju” Stanić strahuje od zloupotrebe ličnih podataka građana

“Aktivisti SNSD primoravaju zaposlene da potpišu peticiju” Stanić strahuje od zloupotrebe ličnih podataka građana

Šef Kluba poslanika SDS u NSRS Miladin Stanić je istakao da mimo dogovora SNSD nastavlja da prikuplja potpise za peticiju kojom od veoma važnog pitanja po kojem je postignut konsenzus lidera, sada žele da naprave stranačku kampanju.

Iako je bio dogovor da se na Inckove nametnute odredbe Krivičnog zakona reaguje institucionalno, kroz djelovanje Narodne skupštine RS i kroz povlačenje iz zajedničkih organa BiH, SNSD je nastavio sa stranačkom peticijom čiji je cilj uvlačanje građane Republike Srpske u ovo pitanje. Milorad Dodik očigledno, strahujući za svoju političku sudbinu, želi da se sakrije iza građana, poručio je Stanić.

Poseban problem, ističe Stanić, predstavlja činjenica da aktivisti SNSD primoravaju zaposlene u javnoj upravi da potpisu peticiju.

– Tokom jučerašnjeg dana u Poštama Srpske je organizovano potpisivanje uz insistiranje da svi zaposleni moraju da potpisu. Takva je situacija i u drugim organima uprave. SNSD svjesno krši dogovor sa sastanka lidera političkih partija da se djeluje insititucionalno kako građani ne bi bili uvučeni u probleme – pojasnio je Stanić.

On je izrazio posebnu bojazan šta može biti sa ličnim podacima koje SNSD, pod krinkom peticija, uzima od građana Republike Srpske.

– Imali smo u Derventi situaciju da su zloupotrebljeni lični podaci građana koji su donijeli pobjedu SNSD Miloradu Simiću. Opravdno je i ovdje očekivati da će SNSD zloupotrijebiti lične podatke za svoju ličnu korist – zaključio je Stanić.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This