Ako ova vlast neće, mi ćemo ukinuti akcize u novembru!

Ako ova vlast neće, mi ćemo ukinuti akcize u novembru!

“Ako koalicija SNSD, HDZ i SDA odbije naš poslednji pokušaj da pomognemo građanima i smanjimo akcize i PDV, to ćemo učiniti mi, odmah krajem novembra u novom sazivu PS BiH i u novoj ulozi, poručio je danas Mirko Šarović, poslanik SDS u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

“Više od 6 mjeseci snažno se zalažem i borim za pojeftinjenje cijena i ako vlast nastavi da se pravi ‘gluva i nijema’ to ćemo uraditi sami, odmah u prvim mjesecima promjene vlasti.

Jer svaki dan je dragocjen, danas je cijena goriva puno veća nego što je bila u martu, kada smo tražili da se reaguje ali to ovoj vlasti očito nije u interesu jer onda ne bi mogli enormno puniti budžete i ogroman novac, prikupljen  direktno iz džepa građana koristiti za svoju izbornu kampanju”, ističe Šarović.

On naglašava da je ipak dao svoj potpis za pokušaj da se ponovo zakaže posebna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH što očekuje da će učiniti i Dom naroda PS BiH, kako bi se stvorila šansa da se još jednom rapravlja o smanjenju akciza i PDV-a, vjerovatno poslednji put u ovom sazivu.

“Ovo je poslednji pokušaj da smanjimo akcize i stopu PDV-a na osnovne životne namirnice i time pomognemo stanovništvu u prevazilaženju krize i stalnom rušenja njihovog standarda.

Ovo je prilika da vidimo da li će i dalje, nakon više od šest mjeseci, nastaviti da opstruišu pomoć građanima. Ako nastave, poručujem građanima da će odluka o smanjenju cijena sigurno biti donesena ali da će morati sačekati  do novembra i uspostave nove vlasti”, kazao je Šarović.

Odgovarajući na pitanje novinara o uvjeravanju Milorada Dodika o “stabilnosti cijene gasa” i njegovim navodnim razgovorima o tome sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, Šarović je poručio da je to priča za naivne:

“On je pričao prije 5-6 mjeseci da ćemo imati jeftiniji gas i od toga nije bilo ništa. Nemojte biti naivni i vjerovati u tako nešto. Cijena plina se uređuje se sa Gazprom-om i ona se dogovora za cijelu zemlju. Rusija je ozbiljna zemlja i ona o tome pregovara”, pojasnio je Šarović

(BN)

CATEGORIES
Share This