Ako nastave blokadu grada, pozvaću građane na proteste

Ako nastave blokadu grada, pozvaću građane na proteste

– Ovo što se dešava u zadnjih pet mjeseci je ekonomski maskar prema budžetu, prema građanima, prema narodu i svemu onom što je dobro u ovom gradu. SNSD je Banju Luku ostavio pet mjeseci bez ijedne odluke koja donosi prihode u grad…Pozvaću na proteste..

Skupštinski kolegijum na današnjoj sjednici utvrdio je da će naredna sjednica gradskog parlamenta biti održana 19. jula, a prije utvrđivanja dnevnog reda sjednica je prekinuta i nova zakazana za ponedjeljak, 11. jul u 10.00 časova.

Tokom rasprave na sjednici Kolegijuma, Klub odbornika SNSD-a predložio je skidanje sa dnevnog reda naredne sjednice velikog broja regulacionih planova, nacrta rebalansa budžeta, odluke o ulaganju deset miliona KM u toplovodnu mrežu, odluke o neradnoj nedjelji…

– Imali smo jedan neobičan i Kolegijum mimo svih procedura  – kazao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Neusvajanje odluka koje donose prihod gradu – doći će na naplatu početkom naredne godine i stvoriti probleme u isplati plata kako radnicima Gradske uprave, tako i drugih budžetskih isplata.

– Ovo što se dešava u zadnjih pet mjeseci je ekonomski maskar prema budžetu, prema građanima, prema narodu i svemu onom što je dobro u ovom gradu. SNSD je Banju Luku ostavio pet mjeseci bez ijedne odluke koja donosi prihode u grad. Ako i ovu sjednicu uspiju u tom svom naumu, Grad Banja Luka za četiri – pet mjeseci može doći u problem isplate plate radnicima Gradske uprave i svih drugih budžetskih davanja – rekao je gradonačelnik.

Kako je kazao, april maj, jun, jul, a i avgust i septembar kada neće biti sjednica Skupštine, ulazimo u ciklus skidanja sve ijedne tačke koja donosi prihode u budžet.

-Dužan sam kao gradonačelnik hitno pozvati sve zaposlene radnike Gradske uprave i obavijestiti ih o tome šta im se sprema. Zato što je šest mjeseci skinuta sve ijedna tačka koja donosi prihode i pozvati ih na najveći protest radnika na čelu sa gradonačelnikom. Pozvaću na proteste i sve one ljude koji se griju na Toplanu, a koji hoće bolje grijanje da i njima objasne zašto skidaju odluku da se dest miliona KM uloži u obnovu toplovodne mreže i gdje ne trebamo ulagati kao grad ni marku – naglasio je on.

Napomenuo je da je i tokom sjednice Kolegijuma pokušao mirno objasniti sve.

-Ali oni ne mare ni za čim, samo izglasaju ćutke i idu dalje. Dužan sam da branim grad i egzistenciju brojnih porodica. Sve ovo što se ne usvaja sada, doći će na naplatu početkom naredne godine jer se nijedna odluka koja donosi prihode ne usvaja. I ovo sam shvatio kao najveću prijetnju za naš grad – zaključio je gradonačelnik.

(BN)

CATEGORIES
Share This