Završena zimska škola za poljoprivrednike

Završena zimska škola za poljoprivrednike

Stručnim predavanjima o aktuelnim temama iz oblasti: „Ishrana muznih krava“, „Odgoj priplodnog podmlatka u govedarstvu“ i „Reprodukcija u govedarstvu, plodnost i proizvodnja mlijeka“ 1. marta je u Plavoj sali Srpskog kulturnog centra završena Zimska škola za farmere.

Predavanja su održali Pero Gnjidić iz kompanije Sano, Dragiša Jestrotić iz organizacije Veterinari bez granica i drugi predstavnici kompanija za proizvodnju i promet stočne hrane.
U radu Zimske škole učestvovalo je 80 farmera iz regije Doboj. Među njima bili su Risto Kuzmanović, farmer iz Skugrića, Zlatko Vujičić iz okoline Dervente vlasnik 30 muznih grla i Zahrudin Zilić mljekar iz Tarevaca, koji su istakli da stručna predavanja imaju veliki značaj za edukaciju farmera.
Školu je organizovao dobojski Resor za pružanje stručnih usluga u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.
Nakon posljednjeg predavanja svim učesnicima Zimske škole uručeni su certifikati o završenoj obuci. Certifikate je uručila načelnica Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Modriča Bojana Kurešević.
RADIO MODRIČA
CATEGORIES
Share This