Zanimljiv susret i očinski savjet svojim studentima

Zanimljiv susret i očinski savjet svojim studentima

“Ako pokušaš da u neuređenom sistemu napraviš red, pazi se dobro jer možeš napraviti samo još veći haos! Neka ti cilj bude da pronađeš 20 ljudi koji će ti iskreno reći šta misle o tebi, koji će biti uz tebe i koji dele istu želju i entuzijazam za pravednost i spremni su da se bore za ideale! Možda mislite da je 20 malo, ali nije, to je velika brojka, zapamtite 20 pravednika održava postojanje sveta vekovima i može napraviti velike promene!

Ovo je savjet koji je tokom nedavne posjete Bijeljini dao gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić svom bivšem studentu dr Ljubiši Petroviću, a što je na fejzbuk profilu objavila Jelena Cvejić, koja je takođe doktorica i vjerenica gradonačelnika Bijeljine.

Ona je uz objavu na fejzbuk profilu objavila i fotografije, nastale tokom posjete gradonačelnika Beograda Bijeljini, navodeći da se nalazi u društvu dvojice omiljenih gradonačelnika, sa jedne strane, kako je navela, gradonačelnik grada u kojem živim a sa druge strane gradonačelnik mog srca,

– Profesor Zoran Radojičić, gradonačelnik Beograda, jedno od najvećih imena srpske medicine, čovjek koji je spasio mnogo dječjih života i zahvaljujući kome Beograd i Srbija uskoro dobijaju još jednu veliku i modernu dječju kliniku. Iza ovog čovjeka stoje djela i to ona najveća, vraćao je osmjehe i brisao suze sa lica bolesne djece koja su nakon njegovih operacija zajedno sa svojim roditeljima odlazila iz Tiršove svojim kućama.

Profesor čija su predavanja uvek bila posjećena, kada bi on govorio sve je bilo jasno a mi studenti nismo gledali na sat i odbrojavali minute do završetka vježbi ili predavanja! Кada je bio u posjeti Bijeljini, pričali smo o svemu, medicini, politici, vjeri, planovima, šalili se, smijali, ko bi rekao da sjedimo i tako opušteno ćaskamo sa našim profesorom i gradonačelnikom Beograda”. opisala je doktorica susret sa omiljenim profesorom i aktuelnim gradonačelnikom Beograda.

Za njega je navela da je nenametljiv, bez trunke sujete i nadmenosti, iskrenog osmjeha i sa očinskim savjetima!

“Profesor je ispisao istoriju Beograda, tihi gradonačelnik ali velikih dela, bez medijske pompe uradio je više nego što znamo i što ćemo ikada  saznati! U politiku ušao neukaljan i takav će kada poželi iz nje i izaći!

Dragom profesoru Radojičiću želim dug život u zdravlju i sreći kraj njegovih najdražih i još mnogo uspjeha na svim životnim poljima! Mom Ljubiši želim da mu profesor bude primjer u svemu i da pronađe na svom putu tih 20 pravednika uz čiju pomoć će promijeniti ono što niko do sada nije, da izvojeva pobjede koje niko do sada nije i da ostane na pravednom putu u ovoj borbi koju vodi ma koliko ona bila teška i koliko god iskušenja sa sobom nosila”, stoji na kraju objave doktorice Cvejić.

(BN)

CATEGORIES
Share This