Za podsticaj poljoprivrednicima u 2023. iz budžeta Grada Zvornika 500.000 KM

Za podsticaj poljoprivrednicima u 2023. iz budžeta Grada Zvornika 500.000 KM

U sljedećoj godini iz budžeta Grada Zvornika biće izdvojeno pola miliona KM za unapređenje poljoprivredne proizvodnje, što će biti najveći iznos za ovu namjenu u istoriji grada.

Načelnik odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti, Darko Stefanović, podsjetio je da je u tekućoj godini na ime poljoprivrednih podsticaja izdvojeno 400.000 KM, za 50.000 više nego u 2021. godini, a da je u sljedećoj planirano za još 100.000 više.

– Nakon konsultacija i poskupljenja svih repromaterijala koji učestvuju u poljoprivrednoj proizvodnji odlučili smo da u 2023. godini povećamo izdvajanja za poljoprivredu. Nadamo se da ćemo na taj način i uz podsticaje Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, koje takođe izdvaja dodatna sredstva kroz njihove subvencije i podsticaje, pomoći da se održi ovaj nivo poljoprivredne proizvodnje, a možda se i dodatno unaprijedi u narednom periodu – rekao je on.

Načelnik Stefanović je napomenuo da je u prethodne dvije-tri godine, sa pojavom virusa korona, došlo do povećanja poljoprivredne proizvodnje, te da je APIF-u evidentirano više gazdinstava.

– Broj registrovanih poljoprivrednih gazdinstava je samo u prethodnoj godini veći za 45 proizvođača. Možda to ne zvuči mnogo, ali procentualno je to značajno jer iznosi 15 odsto u odnosu na ukupan broj registrovanih poljoprivrednih proizvođača – naveo je on.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This