Načelnik tužio odbornika pa povukao tužbu

Načelnik tužio odbornika pa povukao tužbu

Načelnik opštine Višegrad  Mladen Đurević tužio je krajem marta ove godine odbornika PDP u Skupštini opštine zbog toga što je u izjavi BN TV rekao da prvi čovjek grada ima platu  od 6.000 KM i da se ponaša bahato i bezobrazno u vrijeme pandemije .

„Načelnik se ponaša bahato i bezobrazno. On će nastaviti da iz budžeta sebi isplaćuje platu od 6.000 KM, ali novca neće biti za stipendije studentima, za ugostitelje, boračku organizaciju, zdravstvo i za ostale građane koji su pogođeni krizom  zbog pandemije, „ rekao je 31.marta ove godine  u izjavi za BN telviziju odbornik Milenko Janjić.

Načelnik Đurević je u tužbenom zahtijevu, zbog ove  izjave, tražio odštetu od 3.000 KM.

„Kako on smatra izjavom sam mu nanio duševni bol, iznio neistinu i ukaljao njegovu čast i ugled”, ističe Janjić.

Janjić je prikupio dovoljno dokaza da je govorio istinu.

„Od stručne službe opštine sam dobio Đurovićevu platnu listu u kojoj je navedeno da je njegova bruto plata 5.685 KM isplaćena za decembar prošle godine. Međutim na legalan način sam došao do  podataka i uspio da dokažem da je to neistina a da platna lista ne podrži ni jedan potpis ko ju je izdao pa je dokaz nevalidan i pao bi na sudu. Dokazi gogore da je u decembru prošle godine Đurević imao  platu od 6.000 KM”, dodao je Janjić.

Kad su se načelnik i njegov advokat uvjerili da će izgubiti spor  i u ozbiljnost Janjićevih dokaza povukli su tužbu.

„Načelnik je preko punomoćnika povukao tužbu i kojoj piše da se on zalaže za pomirenje , toleranciju, a kao nosilac javne funkcije za prosperitet grada. Iz  svega oko tužbe i plate vidi se  da nije tako“, zaključuje Janjić.

Janjić smatra da je tužba bila dio Đurevićevog plana da na njega izvrši pritisak i kupi ga kako bi obezbjedio skupštinsku većinu koju on i njegovi iz SNSD i danas Skupštini opštine nemaju.

(BN)

CATEGORIES
Share This