“Veliko je bogatstvo imati prijatelje” Saradnja Ugljevika i Kidričeva

 “Veliko je bogatstvo imati prijatelje” Saradnja Ugljevika i Kidričeva

Delegacija slovenačke opštine Kidričevo posjetila je danas opštinu Ugljevik, njih 35 odbornika iz gradskog vijeća i opštinskih službenika borave u ovoj podmajevičkoj opštini.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić upoznao je goste iz Slovenije sa istorijom ovog kraja i odveo ih u  posjetu manastiru Tavna, Rudniku Bogutovo Selo, kompleksu Bazena i Vatrogasnoj jedinici Ugljevika.

Perić je napomenuo da saradnja između ovih opština traje već sedam godina.

-Imamo saradnju iz oblasti kulture, sporta a želimo i privrednu saradnju, posebno kada je riječ o fondovima koje finansira Evropska unija-rekao je Perić.

On je izrazio želju da se ova saradnja i prema njegovim riječima divni odnosi ovih bratskih opština prenesu i na mlađe generacije.

-Veliko je bogatstvo imati prijatelje. Čovjek je bogat onoliko koliko ima prijatelja, a ljudi iz Kidričeva su iskreni prijatelji opštine Ugljevik-zaključio je Perić.

Župan Kidričeva Anton Leskovar rekao je da se više puta uvjerio kako se lijepo živi u Ugljeviku i Republici Srpskoj.

Leskovar je istakao da je Ugljevik primjer dobrog odnosa lokalne uprave i građana.

-Moja želja je bila da svojim saradnicima pokažem kako se ovdje lijepo živi, a svakako oni su se na licu mjesta uvjerili u sve prednosti naše bratske opštine Ugljevik-rekao je Leskovar.

Delegacija iz Slovenije boraviće u Ugljeviku do sutra.

ISTOK

CATEGORIES
Share This