Uz podršku opštine djeca iz Ugljevika učesnici NTC kampa na planini Gučevo

Uz podršku opštine djeca iz Ugljevika učesnici NTC kampa na planini Gučevo

Djeca iz Ugljevika, njih 29, učestvovaće narednih šest dana na kampu Nikola Tesla centra /NTC/ koji se održana na planini Gučevo u Srbiji.

Opština Ugljevik sufinansirala je njihov odlazak sa 8.550 KM.

NTC asisistent iz Ugljevika Mladen Stevanović rekao je da su autori kampa Ranko Rajović i Uroš Petrović koji će prepoznatljivim programom omogućiti djeci učenje kroz igru i istraživanje.

„Cilj NTC kampa je podsticanje razvoja, vještina, znanja i emocija koji se u svakodnevnom životnom ritmu usporeno razvijaju ili su totalno zapostavljeni“, pojasnio je Stevanović.

On je istakao da će kamp omogućiti djeci da upoznaju svijet oko sebe, unaprijede međusobnu komunikaciju, usvoje znanja o prirodi i snalaženje u njoj te ojačaju fizičke vještine i istraživački duh.

U ime opštine Ugljevik mališane je ispratio šef kabineta načelnika opštine Ugljevik Milorad Jovičić naglasio je da je važna edukacija djece za povećavanje sposobnosti kako fizičkih tako i umnih.

„Ovakvi kampovi su važni jer na taj način djecu odvajamo od loših navika a samim tim stiču korisne i zdrave navike“, rekao je Jovičić.

On je najavio dalju podršku opštine Ugljevik najmlađim stanovnicima ove podmajevičke opštine.

Program NTC učenja je sastavljen iz različitih aktivnosti i igara za djecu, koje se temelje na saznanjima o razvoju i radu mozga i koje, kako mnoga istraživanja pokazuju, imaju pozitivan efekat na razvoj mozga u periodu kada je to najvažnije, u periodu najintenzivnijeg rasta i razvoja, od rođenja, pa do približno desete godine starosti. Igra kao unutrašnja motivacija djeteta je ključni faktor NTC programa.

ISTOK

CATEGORIES
Share This