Usvojen izvještaj o izvršenju budžeta: Opština Modriča u 2021. godini poslovala pozitivno, 840.000 KM u suficitu.

Usvojen izvještaj o izvršenju budžeta: Opština Modriča u 2021. godini poslovala pozitivno, 840.000 KM u suficitu.

U Skupštinskoj sali opštine Modriča, prošlu sedmicu održana je 15. sjednica Skupštine opštine Modriča. Sjednici su prisustvovala 22 odbornika. Jednoglasno je usvojen D n e v n i  r e d.

Veću pažnju odbornika izazvala je Odluka o dodjeli opštinskih priznanja i nagrada. Komisiji za nagrade i priznanja imala je težak zadatak, jer je pristigao je veliki broj prijedloga, njih 56, obzirom da prethodne dvije godine zbog pandemije virusa korona nije organizovana svečanost na kojoj se dodjeljuju priznanja. Nakon duže diskusije Odluka je usvojena većinom glasova.

„Komisija je uspjela da iz svih pristiglih prijedloga nađe najbolja moguća rješenja. Povodom Dana opštine biće organizovan niz drugih svečanosti koje organizuje načelnik opštine, gdje će se dodjeljivati nagrade i priznanja za različite strukture stanovništva, u znak zahvalnosti za sve što čine za dobrobit lokalne zajenice“, rekao je predsjednik Skupštine Milutin Popović.

Na današnjoj sjednici usvojena je i jedna od važnijih odluka za razvoj lokalne zajednice, Odluka o kupovini nekretnina k.č. broj: 1325/1, 1325/4, 1325/5, 1325/6 i 1325/7 k.o. Modriča. Kupovina zemljišta je namijenjena za formiranje poslovne zone i izgradnju zgrade novog Vatrogasnog doma.

„Cijena za koju ćemo kupiti zemljište je višestruko manja od one koja je procijenjena na tržištu, kao i od Poreske uprave. Opština Modriča se nakon rata prvi put odlučuje za kupovinu zemljišta, a ne na prodaju. Već imamo potencijalne investitore, koji bi u poslovnoj zoni otvarali proizvodne pogone“, istakao je načelnik Radulović.

Usvojen je i Izvještaj o izvršenju budžeta za period 01.01. do 31.12.2021. godine, gdje je konstatovano da je opština Modriča poslovala pozitivno, 840.000 KM u suficitu.

„Obzirom da je rebalansom budžeta planiran deficit od 240.000 KM, možemo biti zaista zadovoljni kako je završena budžetska godina“, izjavio je načelnik.

Većinom glasova odbornika, za direktora Javne ustanove Centar za socijalni rad Modriča imenovan je Dejan Drinić.

Ostale tačke dnevnog reda su takođe usvojene.

Opština Modriča

CATEGORIES
Share This