Usvojen budžet opštine Teslić za 2022. godinu u iznosu od 33 miliona KM

Usvojen budžet opštine Teslić za 2022. godinu u iznosu od 33 miliona KM

Na 11. redovnoj sjednici Skupštine opštine Teslić odbornici su usvojili budžet opštine za 2022. godinu u iznosu od 33 miliona KM. U odnosu na rebalans za 2021. godinu, budžet je veći za 3,4 miliona KM, a ovaj iznos odražava povećane planirane poreske i neporeske prihode.

Trećina budžeta ili 11.671.200 KM odnosi se na kapitalne projekte i investicije, čime se budžet za 2022. godinu može ocijeniti kao izrazito razvojni.

Osim budžetskih sredstava u iznosu od 33 miliona KM Opštinska uprava Teslić je obezbijedila u tekućoj i narednoj godini donacije međunarodnih organizacija u iznosu od oko 8 miliona KM za kapitalne projekte započete u ovoj godini.

Prema riječima načelnice Odjeljenja za finansije Deane Vuković uvedene su i nove budžetske stavke kao što su: subvencije roditeljima čija djeca borave u privatnim vrtićima, kapitalne pomoći osnovnim školama, sredstva za uređenje spomenika na području opštine Teslić, uvećana su davanja za vjerske objekte, Dom zdravlja i slično. Ona je takođe naglasila da je značajno za građane da u periodu kada sve poskupljuje, Opštinska uprava nije podizala takse i druge namete građanima, te da će što se toga tiče sve ostati na nivou kao i prethodnih godina.

Danas je takođe usvojen Plan rada Skupštine za 2022. godinu, Plan kapitalnih investicija za period 2021-2024. godine u iznosu 25,2 miliona KM, zatim Omladinska politika opštine Teslić za period 2021-2025. godina i Nacrt programa dodjele podsticajnih sredstava za poljoprivredu u 2022. godini.

Usvojena je i saglasnost Skupštine opštine Teslić na planove rada i finansijske planove javnih ustanova i preduzeća u 2022. godini.

ISTOK

CATEGORIES
Share This