Uskoro “Ponosna kartica” i za porodice sa troje i više djece

Uskoro “Ponosna kartica” i za porodice sa troje i više djece

Načelnik opštine Brod Zoran Vidić i predsjednik Fondacije „Za porodicu“ Dragan Dakić, prethodne sedmice potpisali su Ugovor o zajedničkoj realizaciji projekta pod nazivom “Prijatelji porodice“. Cilj projekta je podrška porodicama sa troje i više djece sa područja opštine Brod.

Porodice sa troje ili više djece, vlasnici „ponosnih kartica“, mogu ostvarivati popuste prilikom kupovine kod privrednih subjekata, ustanova i udruženja koji učestvuju i podržavaju ovaj nadasve human projekat.

Predsjednik Fondacije „Za porodicu“ Dragan Dakić napomenuo je da je potpisivanjem ovog Ugovora opština Brod postala dio jedne velike tri plus porodice. Mreže opština i gradova u Republici Srpskoj koje podržavaju ovaj projekat koji nije samo finansijska pomoć porodicama sa troje ili više djece, već je to i svojevrsno društveno priznanje roditeljima koji su zaslužni članovi našeg društva.

 

-Pravo na „Ponosnu karticu“, koja će glasiti na ime majke, imaju sve porodice sa troje ili više djece, od kojih je najmanje jedno maloljetno, sa boravištem na području opštine Brod, -istakao je Dakić. Podsjetio je da se pogodnosti koje kartica omogućava porodicama sa troje i više djece odnose na popuste prilikom kupovine roba i usluga kod budućih partnera sa područja opštine Brod ali i širom Republike Srpske.

Načelnik opštine Brod Zoran Vidić naglasio je da je potpisivanje Ugovora nastavak aktivnosti lokalne uprave na poboljšanju životnpg standarda višečlanih porodica.

-Opštinska uprava će se uključiti u kampanju ne samo u finansijskom dijelu nego i direktnim animiranjem privrednika iz naše lokalne zajednice kako bi postigli maksimalno dobar efekat ovog projekta. Očekujemo da će i privrednici podržati našu inicijativu, ali i da će se roditelji s troje i više djece prijaviti za korišćenje “ponosne kartice“ i pogodnosti koje ona pruža,- naglasio je Vidić.

Opština Brod će u narednim danima raspisati javni poziv radi prijave na ovaj projekat, a sve zainteresovane porodice sa troje i više djece potrebne informacije mogu dobiti u opštinskom Odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti.

B.K / Radio Brod

CATEGORIES
Share This