Uprkos opstrukcijama skupštinske većine, počelo sa realizacijom obećanih projekata

Uprkos opstrukcijama skupštinske većine, počelo sa realizacijom obećanih projekata

PDP izražava zadovoljstvo što se već u prvoj godini mandata, uprkos opstrukcijama skupštinske većine, počelo sa realizacijom projekata koji su obećani u prdzbornoj kampanji, kroz PDP-ov program za Banjaluku „Nova Banjaluka“.

-U drugu godinu nove banjaluke danas smo ušli, odnosno mandata gradonačelnika Draška Stanivukovića, prvog gradonačelnika nakon 22 godine vladavine jedne stranke. Prva Stanivukovićeva poruka pri preuzimanju gradonačelničke funkcije bila je da ništa više neće biti isto i to je i ispunjeno – preko 100.000 Banjalučana  osjetilo je direktnu podršku ili je bilo obuhvaćeno projektima i mjerama realizovanim u samo prvoj godini mandata nove gradske administracije”, saopšteno je iz PDP-a.

PDP izražava zadovoljstvo što se već u prvoj godini mandata, uprkos opstrukcijama skupštinske većine, počelo sa realizacijom projekata koji su obećani u prdzbornoj kampanji, kroz PDP-ov program za Banjaluku „Nova Banjaluka“.

Dalje podsjećaju da su obezbijeđeni besplatni udžbenici za osnovce, povoljniji javni prevoz za penzionere, a  obezbijeđen je i novac za besplatan prevoz za penzionere sa penzijom do 250 КM i za srednjoškolce i studente iz porodica sa četvoro i više djece.

“U još jednoj godini pandemije virusa korona, zdravstveni radnici sa područja grada Banjaluka dobili su direktnu novčanu podršku, a Dom zdravlja najveći grant do sada. Кao podršku pronatalitetnoj politici, direktnu novčanu podršku dobile su i porodilje sa područja grada”, kaže se u saopštenju i dodaje:

“U jesen 2020. godine rekli smo da će nova administracija u Banjaluci biti okrenuta čovjeku i to je i ispunjeno. Uz već navedene direktne i indirektne mjere podrške, nisu zaboravljeni ni mladi, te su i studenti i srednjoškolci bili stipendirani tokom prošle godine. Pored ovih rješenja, ne smijemo zaboraviti ni brojne humanitarne akcije, poput „humanog parkinga“ od kojih prihod od naplate ide u humanitarne svrhe”.

U kampanji smo, kako stoji u saopštenju, obećali i transparentan rad i to je ispunjeno.

“Svake javne nabavke i svaki račun grada javno su objavljeni, što zagovaramo i kroz Program obnove Republike Srpske, koji je okosnica djelovanja PDP-a i na lokalnom, ali već za deset mjeseci i na republičkom nivou. Uz borbu prtiv korupcije i kriminala, bahatosti i povlašćenosti pojedinaca, ali i racionalizacijom troškova, graska administracije na čelu sa gradonačelnikom Stanivukovićem je ostvarila višemilionske uštede, a za deset mjeseci dug je smanjen za skoro 10 miliona КM.

Ovo je samo dio učinjenog tokom protekle godine, čime smo pokazali da su suštinske promjene moguće i dobre. Кlub odbornika PDP-a u Gradskoj skupštini je tokom protekle godine djelovao proaktivno, upućujući mnogobrojne inicijative koje su u skladu isključivo sa potrebama i rješenjima problema građana. Mnogi izazovi i još mnoga otvorena pitanja su pred gradonačelnikom i gradskom administracijom, a nakon godine mandata, nemamo nikakvu sumnju da će obećano biti i realizovano”, saopšteno je iz PDP-a.

(BN)

CATEGORIES
Share This