Upozorenje gradskim čelnicima: Čuvajte se prijave

Upozorenje gradskim čelnicima: Čuvajte se prijave

– U slučaju da zemljište Akvane pripadne privatnom preduzeću, podnijeću krivičnu prijavu i protiv gradonačelnika i protiv predsjednika Skupštine grada zbog toga što nisu spriječili da do toga dođe, najavila Ješićeva.

„Pitanje problema Akvane je jedno od važnijih pitanja u gradu Banjaluci u ovom trenutku, a namjeru da se nađe rješenje očigledno nemaju ni gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, ni predsjednik Skupštine grada, Ljubo Ninković“, izjavila je ovo Dijana Ješić, samostalna odbornica u Skupštini grada Banja Luka i članica Predsjedništva novoformiranoh Narodnog fronta Jelene Trivić.

Takođe je rekla da prebacivanje loptice odgovornosti sa jednog na drugog ne donosi baš nikakvo rješenje, već ide u prilog Novoteksu, firmi koja će, ukoliko ne naplati dug od Akvane u iznosu od oko 5 miliona КM do 30. juna, preuzeti zemljište Akvane u vrijednosti od nekoliko desetina miliona КM.

„Da su zaista zabrinuti za sudbinu Akvane, ne bi izašli iz kabineta dok ne nađu rješenje i sazvali bi hitnu sjednicu kako bi se ovo pitanje riješilo. Ovdje nema mjesta političkom prepucavanju i insistiranju da je samo rješenje jednog ili drugog ispravno, već insitiranju da se pronađe najbolje rješenje. Pošto ovdje to nije slučaj, postavlja se pitanje da li i jedna i druga strana rade u korist Novoteksa, firme koja je u posjedu porodice Milana Milakovića, poslanika SPS-a, koji je bio i odbornik iste stranke u Skupštini grada do oktobra 2022. godine“, navela je ona.

Dodaje da je SPS stranka koja je bila malo u koaliciji sa gradonačelnikom, a malo u koaliciji sa skupštinskom većinom, stičući prijateljstva i veze i sa jedne i sa druge strane i tako osiguravajući za sebe najlagodniju poziciju.

Ješićeva je navela da, prema članu 18. Кrivičnog zakona Republike Srpske, krivično djelo može biti izvršeno činjenjem ili nečinjenjem, te da će, u slučaju da zemljište Akvane pripadne privatnom preduzeću, podnijeti krivičnu prijavu i protiv gradonačelnika i protiv predsjednika Skupštine grada zbog toga što nisu spriječili da do toga dođe.

(BN) Foto: BN/Arhiv

CATEGORIES
Share This