“Ulaganje u mlade je ulaganje u budućnost Srpske” Privrednik iz Njemačke uručio školi u Priboju donaciju vrijednu 3.000 KM

“Ulaganje u mlade je ulaganje u budućnost Srpske” Privrednik iz Njemačke uručio školi u Priboju donaciju vrijednu 3.000 KM

Humanista i privrednik iz Njemačke Miroslav Kojadinović donirao je danas Osnovnoj školi “Veljko Čubrilović” u Priboju kod Lopara školsku lektiru i sportske rekvizite vrijednosti 3.000 KM.

Kojadinović je prisustvovao času fizičkog vaspitanja i posjetio školsku biblioteku istakavši da je ulaganje u mlade generacije ulaganje u budućnost Republike Srpske.

-Trudim se da svaki dolazak u Lopare, koje su moja druga kuća, iskoristim da dam svoj doprinos ovoj lokalnoj zajednici, a poseban je osjećaj kada dođete u maticu i vidite želju kod  ovdašnjih čelnih ljudi da ovaj kraj napreduje-rekao je Kojadinović.

Ulaganje u djecu i mlade ljude su prema Kojadinovićevim riječima od strateškog značaja za društvo.

-Važno je da imaju što bolje uslove tokom školovanja i da se na što kvalitetniji način obrazuju i budu kadrovi koji će u budućnosti dati doprinos razvoju svoje otadžbine-naveo je Kojadinović.

Direktor škole Vojislav Božić uručio je zahvalnicu Kojadinoviću za dobročinstvo a posebno za donaciju 154 knjige školske lektire.

-Mnogo nam znači ova donacija, po našu sreću postoje ljude poput Kojadinovića koji je nesebično pomogao da nabavimo nedostajuće i zanovimo oštećenje knjige iz obavezne školske lektire i sportske rekvizite koje će poboljšati nastavu fizičkog vaspitanja-rekao je Božić.

Osnovna škola “Veljko Čubrilović” zajedno sa dva područna odjeljenja u Lipovicama i Peljavama ima 105 učenika raspoređeno u 11 odjeljenja.

ISTOK

CATEGORIES
Share This