Ugljevik: Finalni turnir u džudou okupio oko 300 osnovaca iz Srpske

Ugljevik: Finalni turnir u džudou okupio oko 300 osnovaca iz Srpske

Ugljevik je danas domaćin finalnog republičkog takmičenja osnovnih škola u džudou, u okviru Malih olimpijskih igara, na kojem učestvuje više od 300 takmičara.

Takmičenje je otvorio stručni saradnik za sport u Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nenad Rađević koji je istakao da Male olimpijske igre iz godine u godinu imaju sve veći uspjeh.

Rađević je pozdravio takmičare, koji dolaze iz 23 osnovne škole iz Republike Srpske i zahvalio Džudo savezu za podršku.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić poželio je sreću takmičarima, ocijenivši da je današnje takmičenje ujedno i afirmacija džudoa u ovoj podmajevičkoj opštini.

“Ugljevik je danas posebno lijep jer ova divna djeca gostuju promovišući džudo i sport uopšte a naš Ugljevik je poznat kao grad sporta i mladih”, rekao je Perić.

On je naglasio da su sport i fizička aktivnost izuzetni važni za mentalni i fizički razvoj djece te da se u opštini Ugljevik posebna pažnja obraća prema zdravlju mladih i bavljenju sportom.

Predsjednik Džudo saveza Republike Srpske Ognjen Pavlović rekao je da je ovo prvo republičko takmičenje u džudou u redovnom programu, a da je do sada to bilo na eksperimentalnom nivou kroz projekat koji su dobili od Svjetske džudo federacije.

Pavlović je zahvalio resornom ministarstvu jer je dalo mogućnost da džudo bude uvršten u takmičenje Malih olimplijskih igara Republike Srpske.

Direktor Osnovne škole “Aleksa Šantić” iz Ugljevika Vladimir Đokić poručio je takmičarima da slijede put uspješnog džudiste Nemanje Majdova i poželio im da u budućnosti budu učesnici Olimpijskih igara.

 

ISTOK

CATEGORIES
Share This