Udruženje Slatinaca iz Švajcarske obezbijedilio paketiće i novac za 52 djece iz Udruženja građana za pomoć licima sa posebnim potrebama

Udruženje Slatinaca iz Švajcarske obezbijedilio paketiće i novac za 52 djece iz Udruženja građana za pomoć licima sa posebnim potrebama

Članovi Udruženja „Slatinac“ iz Gornje Slatine kod Šamca, koji žive i rade u Švajcarskoj su podijelili paketiće i po 50 KM za 52 djece iz Udruženja građana za pomoć licima sa posebnim potrebama iz Šamca.

Član udruženja „Slatinac“ iz Švajcarske Joco Vasiljević kaže da je cilj udruženja da podrže humanitarne akcije na ovom području, te da je ovo mala simbolična podrška našoj djeci iz udruženja sa kojima imaju saradnju petu godinu zaredom.


„Pomogli smo im da posjete neke od rehabilitacionih banja, jednodnevne izlete i naša saradnja se nastavlja i u buduće,“kaže Vasiljević.

Zahvaljući se na pomoći načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i inspekcijske poslove Predrag Nedić ističe da opština Šamac ima kancelariju za dijasporu i dobru saradnju sa privremeno zaposlenima u dijaspori.


“Naši ljudi iz dijaspore odazivaju se svakoj akciji koju organizujemo, a i sami su inicijatori više akcija koje su sproveli na našem području”, dodao je Nedić dodajući da Opštinska uprava radi na unapređenju grada i ovog područja kako bi oni koji dolaze bili zadovoljni i srećni.

Predsjednik Udruženja građana za pomoć licima sa posebnim potrebama Tanja Ninković zahvalila je članovima Udruženja “Slatinac” koji već petu godinu mališanima uručuju paketiće i novac.

“Ovo je prijateljstvo koje prerasta u nešto vrijedno za našu djecu, obezbjeđuju nam i izlete u banje koje djeluju rehabilitaciono kako na djecu, tako i na one koji idu sa njima. Jako je bitno da su djeca zadovoljna, da nas neko razumije, misli na nas i pomaže. Radujemo se njihovom dolasku i nadamo se da će saradnja trajati dugi niz godina”, kaže Ninkovićeva.

ISTOK

CATEGORIES
Share This