U opštini Lopare održana teoretska obuka za poljoprivredne proizvođače

U opštini Lopare održana teoretska obuka za poljoprivredne proizvođače

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, uz pomoć Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Lopare organizovalo je teoretsku obuku za poljoprivredne proizvođače ove lokalne zajednice.

Prije početka predavanja poljoprivrednike i sve prisutne je pozdravio načelnik opštine Rado Savić i izrazio zahvalnost predavačima.

„Od suštinske važnosti je primjena znanja u poljoprivrednoj proizvodnji, jer je bitno da se koristi naučna podloga za pravilnu primjenu agrotehničkih mjera kako bi se obezbijedio dovoljan prinos, kao i kavalitetni i zdravi proizvodi“, istakao je Savić.

Đorđe Glišić iz resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi pri Ministarstvu poljoprivrede područne jednice Bijeljina je prezentovao zaštitu kukuruza od bolesti, štetočina i korova.
„Poljoprivrednim proizvođačima smo ukazali koje sve agrotehničke mjere treba da obave u cilju postizanja stabilnijih prinosa i ekonomskog uspjeha kada je u pitanju kukuruz“, saopštio je Glišić.
Saradnik za stočarstvo u resoru za pružanje stručnih usluga Mile Novaković je farmerima govorio o uzgoju koza.

„S obzirom da se u poslednjih par godina na području Lopara intenzivira kozarstvo ukazao sam na uzgoj, smještaj, rasni sastav, kao i na problematiku ostvarivanja podsticaja u ovoj oblasti“, naveo je Novaković.

ISTOK

CATEGORIES
Share This