U Modriči obilježen Dan Republike Srpske

U Modriči obilježen Dan Republike Srpske

U organizaciji opštine Modriča, danas, 09. januara 2023. godine obilježen je 31. rođendan Republike Srpske. Ispred Spomenika borcima za Republiku Srpsku priređen je poetski čas, prigodnim kulturno-umjetničkim programom.

Sveštenici Srpske pravoslavne crkve služili su parastos poginulim borcima za Republiku Srpsku, nakon čega su položeni vijenci i cvijeće.

Vijenac su položili načelnik opštine Modriča Jovica Radulović, zamjenik načelnika opštine Mladen Milotić i potpredsjednik Skupštine Bosa Novaković; nakon čega su po jednu ružu položili: predstavnici udruženja proisteklih iz Odbrambeno – otadžbinskog rata Republike Srpske – Opštinske boračke organizacije, Udruženja veterana i Udruženja ratnih zarobljenika i logoraša, te predstavnici institucija Republike Srpske, opštinskih javnih ustanova i preduzeća, privrednih subjekata, nevladinih organizacija, političkih partija i udruženja.

Načelnik opštine Jovica Radulović, obratio se prisutnima, ukazao na značaj današnjeg praznika, čestitao Dan Repubike Srpske i rekao: „Danas smo se sjetili stvaralaca Republike Srpske i svih koji su živote utkali u njeno stvaranje. Poruka sa ovog skupa je poruka sabornosti, da moramo čuvati i braniti našu Republiku Srpsku, bez obzira na podjele, koje moramo ostaviti po strani. Jedini zajednički interes mora biti slobodna Republika Srpska, koju trebamo takvu ostaviti budućim pokolenjima u amanet.“


Prisutnima se obratio i predsjednik Skupštine Opštinske boračke organizacije Željko Terzić, te izjavio: „Doprinos Modriče u stvaranju Republike Srpske je višestruk. Pored proboja Koridora, koji se smatra jednim od važnijih događaja, tu je kasnije i odbrana tog prostora. Danas imamo čast i ponos da predstavljamo Republiku Srpsku, da uživamo u njenim blagodetima, ali i da preuzmemo dužnost i obavezu njenog čuvanja i jačanja.“
Povodom Dana Republike Srpske Atletsko rekreativni klub Modriča šestu godinu zaredom organizovao je trku u dužini od 31 kilometra, pod nazivom“ Modriča za zdraviju Srpsku“.

 

(Opština Modriča)

CATEGORIES
Share This