U Loparama počela vakcinacija protiv sezonskog gripa

U Loparama počela vakcinacija protiv sezonskog gripa

U Domu zdravlja Lopare počela je vakcinacija protiv sezonskog gripa, saopštio je direktor ove ustanove Želimir Nešković.

On je rekao da je za potrebe građana koji žele da se vakcinišu u ovoj ustanovi nabavljeno 350 doza vakcina, od kojih je 200 za osobe koje nisu oslobođene plaćanja i 150 su namijenjene pacijentima na hemodijalizi, pacijentima koji boluju od šećerne bolesti na insulinskoj terapiji i druge bolesnike koji su prema preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske oslobođeni plaćanja. Protiv virusa gripa, uz naplatu vakcine, mogu se vakcinisati sva punoljetna lica koja to žele.

Nešković je izrazio zadovoljstvo brojem vakcinisanih protiv korona virusa na području loklane zajednice, koji prema njegovim riječima iznosi 40 odsto od broja lica koja podliježu vakcinaciji.

„Moram istaći da je Dom zdravlja Lopare od 1. aprila, od kada smo počeli vakcinaciju protiv korona virusa, do danas vakcinisao prvom dozom oko 2900 lica, a drugom dozom njih ukupno 2750“, naveo je Nešković.

Epidemiološka situacija na području opštine Lopare je stabilna, pod epidemiološkim nadzorom je 52 lica, pozitivnih je 27, a na bolničkom liječenju se nalazi 5 osoba.

ISTOK

CATEGORIES
Share This