U Loparama obilježena školska slava Sveti Sava

U Loparama obilježena školska slava Sveti Sava

U Srednjoškolskom centru „Vuk Karadžić“ i svim osnovnim školama opštine Lopare proslavljena je školska slava Sveti Sava.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić čestitao je školsku slavu Svetog Savu učenicima i prosvjetnim radnicima i naglasio značaj očuvanja svetosavlja.

„Svetosavlje treba da bude naš put, a dobro školstvo i obrazovanje je nešto što nema alternativu“, istakao je Savić.

On je sa svojim saradnicima prisustvovao obredu lomljenja slavskog kolača u Srednjoškolskom centru „Vuk Karadžić“ i Osnovnoj školi „Sveti Sava“ Lopare, gdje održan i prigodan program koji su učenici i nastavnici priredili u čast Svetog Save.

„Sveti Sava je krsna slava i Dan naše škole“, naveo je Dragan Lukić, direktor Osnovne škole „Sveti Sava“.
On je rekao da je to dupli praznik koji je dočekan u velikoj radosti, te da se nada da će se narod obožiti i umnožiti i da će u školi biti više učenika.

Lukić je izrazio zahvalnost načelniku opštine Radi Saviću, predsjedniku Skupštine opštine Lopare Milenku Ristiću, predstavnicima Udruženja Majevičana u Švajcarskoj, svim gostima, učenicima i zaposlenima što su svojim prisustvom uveličali slavu.

Lomljenju slavskog kolača i prigodnom programu u Osnovnoj školi „Veljko Čubrilović“ Priboj prisustvovao je zamjenik načelnika opštine Lopare Goran Tasovac .

ISTOK

CATEGORIES
Share This