U Brodu obilježen 4. april, Dan policije RS

U Brodu obilježen 4. april, Dan policije RS

Služenjem molitvenog pomena, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, ispred spomen ploče kod zgrade Policijske stanice Brod, danas je odana dužna počast dvanaestorici policajaca poginulim u proteklom ratu i obilježen Dan policije Republike Srpske i 30 godina postojanja MUP-a Republike Srpske.

Pored porodica poginulih policajaca, aktivnih i penzionisanih pripadnika Policijske stanice Brod /PS/, opštinskog rukovodstva, Boračke organizacije, pomenu su prisustvovali i predstavnici drugih organizacija, ustanova i preduzeća brodske opštine i građani.


Pripadnici PS Brod polažu vijenac

Zamjenik komandira PS Slađan Ćorić, čestitajući Dan policije svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske /MUP/, naglasio je da se posebno poštovanje na ovaj dan mora odati poginulim policajcima koji su svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske i čija žrtva ne smije biti zaboravljena.

-Tokom postojanja MUP se strukturalno mijenjao i uvijek odgovorio izazovima. Nemjerljiv doprinos stvaranju MUP-a, dali su policajci poginuli u proteklom ratu i sjećanje na njih ne smije da izblijedi-, rekao je Ćorić i bezbjedonosnu situaciju na području koje operativno pokriva brodska PS, ali i u cijeloj RS ocijenio zadovoljavajućom.

Ćorić je istakao da pripadnici PS Brod uspješno izvršavaju postavljene zadatke i djeluju na zaštiti lične i imovinske sigurnosti svih građana i ukupne bezbjednosne situacije u ovoj lokalnoj zajednici.


Slađan Ćorić, zamjenik komandira PS Brod

Čestitajući Dan policije RS, načelnik opštine Brod Zoran Vidić, rekao je da je policija zajedno sa VRS stvarala i odbranila Republiku Srpsku.

-Nakon rata, policija, odnosno Ministartvo unutrašnjih poslova nastavilo je brigu o našoj ličnoj i nacionalnoj bezbjednosti. To moramo poštovati i sa svih nivoa vlastiti pružati podršku kako bi pripadnici policije lakše obavljali svoje zadatke-, poručio je načelnik Vidić.


Načelnik opštine i predsjednik SO Brod, Zoran Vidić i Aleksandar Kruškonjić

U proteklom odbrambeno – otadžbinskom ratu 782 pripadnika MUP-a je ugradilo živote u temelje RS, podsjetio je predsjednik Boračke organizacije Brod Zoran Vidić. On je naglasio da je zahvaljujući hrabrosti i odlučnosti boraca VRS i pripadnika ovog Ministarstva stvorena Republika Srpska.

-Uloga policije je od velikog značaja za društvo. U redovima policije su mnogi koji su svjesni da je zaštita svog naroda i spasavanje ljudskih života najveća obaveza. Hvala im što stoje u redovima policije, jednog od najopasnijih ali najhumanijih zanimanja-, rekao je između ostalog Vidić.

Nakon molitvenog pomena, koji je služio sveštenik Branko Jokić, vijence kod spomen obilježja, pored porodica poginulih, položio je zamjenik komandira PS Slađan Ćorić sa saradnicima, načelnik i predsjednik SO Brod Zoran Vidić i Aleksandar Kruškonjić, delegacija Boračke organizacije i opštinske organizacije za traženje zarobljenih boraca i nestalih civila i građani.

D.I.

 

Izvor: Radio Brod

CATEGORIES
Share This