U Banju ispraćene boračke kategorije iz Broda

U Banju ispraćene boračke kategorije iz Broda

Juče su na banjsko liječenje, u banju „Kulaši” kod Prnjavora, ispraćena grupa korisnika iz reda boračkih kategorija koji su ostvarili pravo na opštinski Konkurs za banjsko liječenje boračkih kategorija.

U jutarnjim časovima okupili su se svi u sklopu Boračke organizacije gdje su im, uz lijep odmor i dobro zdravlje poželjeli predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Brod Zoran Vidić, a ispred opštine Brod načelnik Odjeljenja za finansije Miroslav Vuković i šef kabineta načelnika Vanja Nikolić.

Na banjsko liječenje ove godine uslove su ispunila 43 korisnika, po Konačnoj rang listi i to 12 porodica poginulih boraca, 19 demobilisanih boraca, 8 ratnih vojnih invalida i 4 porodice umrlih ratnih vojnih invalida i porodice umrlih boraca.

Na inicijativu Boračke organizacije za odlazak na banjsko liječenje u budžetu opštine planirana su novčana sredstva, kao budžetska stavka pomoći boračkim kategorijama.

U vremenu od 2008. godine,tačnije 15 godina unazad, Boračka organizacija i opština Brod uspješno su ispoštovali sve ugovore sa banjama u Republici Srpskoj, a liječenje je koristilo preko 350 korisnika iz reda boračkih kategorija.

Na banjskom liječenju, u banji „Kulaši“ kod Prnjavora boraviće od 14. do 24.marta.

Radio Brod

 

CATEGORIES
Share This