Tužne slike iz Sarajeva: Građani ostali bez ičega

Tužne slike iz Sarajeva: Građani ostali bez ičega

Voda se gotovo u potpunosti povukla iz sarajevskog naselja Otes, ostavljajući iza sebe tužan prizor katastrofalnih posljedica poplava. Brojne kuće i automobili su uništeni, a neki od mještana su preko noći ostali bez ičega.

Fotoreporter portala Klix.ba danas je posjetio jednu od uništenih kuća u naselju Otes, gdje ga je dočekao mještanin Hilmo Papić.

Suzdržavajući suze, Papić je ispričao kako je voda prodrla u kuću u noći kada je radio na terenu, odakle je došao nakon što su ga njegova djeca obavijestila o poplavi.

“Kuću sam napravio prije rata, ali smo je poslije rata renovirali i obavljali dodatne radove. Sve smo sami finansirali. Ostala je nula. Trenutno je gore nego poslije rata, ništa nije ostalo. Ni igla”, rekao je Papić.

Tužne slike pristižu iz ovog sarajevskog naselja posljednjih nekoliko dana. Radnici čiste vodu i mulj, u lokvama plutaju uništeni predmeti iz okolnih kuća i dvorišta. Građani su još uvijek u šoku i suzama. Materijalna šteta je ogromna i izvjesno je da će saniranje potrajati mjesecima.

Činjenica da je kiša sinoć prestala padati donosi tračak optimizma da više štete neće biti. Vodostaji rijeka su od jutros dosta niži, a voda se gotovo u potpunosti povukla iz okolnih sarajevskih naselja.

Klix

CATEGORIES
Share This