Policajac Nenad otkrio kako je spasao djevojku koja je namjeravala da skoči s mosta

Policajac Nenad otkrio kako je spasao djevojku koja je namjeravala da skoči s mosta

Mladi policajac Nenad Vuković iz Trebinja spasio je u novogodišnjoj noći djevojku, koja je državljanka Hrvatske, a koja je namjeravala da izvrši samoubistvo skokom sa mosta u rijeku Trebišnjicu.

Vuković, koji tada nije bio na dužnosti, slučajno je postao heroj.

– Slučajno sam prolazio oko 00.30 sati. Prolazio sam tim mostom. I prije mosta sam vidio da se nešto dešava. Dok sam se približavao vidio sam da žena stoji preko ograde mosta. Čim sam to primijetio, ostavio sam auto na putu. Izletio sam. Pretpostavio sam o čemu se radi. Prešao sam na drugu stranu ograde, dok je moj kum bio s druge strane ograde. Prebacili smo je na sigurno, na trotoar – kaže 26-godišnji policajac.

Dodaje da se sve desilo brzo, da nisu stigli ni riječ ženi reći.

– Odmah smo izletili iz auta, nikakvu komunikaciju s njom nismo imali. Sve je to bilo, faktički, 300 na sat. Nije se ona opirala. Bila je na sigurnom. Došla je brzo Hitna medicinska pomoć, hospitalizovana je. Koliko imam informacije, u dobrom je stanju – kazao je Vuković.

Istakao je da je samo bio na pravom mjestu u pravo vrijeme.

– Mislim da bi dosta ljudi isto postupilo. Ja jesam i, srećom, dobar je kraj. Opet bih isto postupio, nema šta. Nije sve tako crno kod nas. Posebno u našem poslu. Policijski službenici su malo na udaru sa svakakvih strana, ali kada treba pomoć svako se nama obraća. Što je normalno i logično. Mi smo uvijek tu da pomognemo, kako u uniformi tako i u civilu. Mislim da bi to uradio svaki savjestan građanin – zaključio je Vuković.

Avaz.

CATEGORIES
Share This