Hapšenje sa najavom i ispunjena obećanja

Hapšenje sa najavom i ispunjena obećanja

Prije tačno godinu dana, početkom decembra 2020. godine, snimio sam video kolumnu i najavio da će zbog krađe identiteta, glasova i prekrajanja izborne volje građana, politička lutalica Zoran Pologoš odgovarati i završiti na robiji, da se neće izvući uprkos podršci Luke Petrovića i SNSD-a, te da će skupo platiti oteti mandat Listi za pravdu i red i profesoru Nenadu Grkoviću.

I ovo javno obećanje, kao i ostala, sam ispunio, i drago mi je da je dolijala politička lutalica Zoran Pologoš, koji je promijenio u svojoj karijeri više stranaka nego čarapa.

On je prelazio kao goveče sa jedne ne drugu, zeleniju političku livadu, iz KPJ u SDS, pa u DP, NDP, PDP, predsoblje SNSD-a i „nezavisnog poslanika“ u Narodnoj skupštini Republike Srpske, pa se nazad po zadatku Luke Petrovića vratio u pokojni NDP Dragana Čavića. Ipak na kraju lutanja siguran sam da će završiti u zatvoru, gdje mu je mjesto jer se više izbornih ciklusa poigravao identitom i povjerenjem svojih Konjičana, i lažnim glasovima kroz vreće dobijao mandate.

Na kraju podsjećanje na prilog iz arhive od prije 8 godina koji sam snimio za BN televiziju a nakon što je Zoran Pologoš napustio svoju sadašnju stranku NDP i prešao kod Slavka Vučurevića u PDP, koji je tada bio gradonačelnik, a možda ih igra sudbine i zajednički mentor Luka Petrović ponovo poveže i budu skupa u nekoj njegovoj Partiji!?

Na kraju podsjećanje da je Pologoš prvi odbornički mandat i početak unosne političke trgovine, koja je omogućila njemu i njegovoj porodici da stekne više nekretnina, kuća i stanova u Trebinju i Beogradu, dobio zahvaljujući meni jer je pola NDP-a na lokalnim izborima 2012. godine pružilo podršku meni kao nezavisnom kandidatu, i osvojio tada 3 odbornika jer nisam imao svoju Listu za trebinjsku Skupštinu.

Poslije toga NDP nikada nije prešao cenzus sve dok prošle godine Pologoš nije fiktivno „ubacio“ nekoliko stotina lažnih glasova kovertom i omogućio Šapuriću da postane odbornik, ali će ga ovaj mandat skupo na kraju koštati, kako sam mu to lani i obećao.

Nebojiša Vukanović

CATEGORIES
Share This