Gradska Boračka organizacija Trebinje ove sedmice obilježiće Dan Trebinjske brigade Vojske RS

Gradska Boračka organizacija Trebinje ove sedmice obilježiće Dan Trebinjske brigade Vojske RS

Obilježavanje dana brigade počinje u četvrtak 11.jula u 8 časova – akcijom dobrovoljnog davanja krvi u Centru za transfuzijsku medicinu Trebinje.

Najdragocjeniju tečnost darovaće veterani Trebinjske brigade koje predvodi Rajko Milojević koji će u četvrtak po 87 put darivati najdragocjeniju tečnost.

U subotu 13 jula u 9 časova i 30 minuta u Spomen kapeli Svetog cara Lazara u krugu nekadašnje kasarne biće služen parastos poginulim borcima Trebinjske brigade Vojske RS a nakon parastosa, u 10 časova, u Spomen sobi biće položeno cvijeće.

U 10 časova i 30 minuta Predstavnici Gradske boračke organizacije Trebinje, delegacija grada Trebinja i ostale delegacije položiće cvijeće na Spomenik braniocima Trebinja.

Nakon polaganja cvijeća, u Kulturnom centru biće održana svečana akademija kao i prigodni koktel.

Organizator obilježavanja 27 godina Trebinjske brigade je Gradska boračka organizacija Trebinje.Dan trebinjske brigade uspomena je na 13. jul 1992. godine – kada je uz velike napore i požrtvovanost boraca uspješno slomljena neprijateljska ofanziva i Trebinje odbranjeno od napada regularne vojske Hrvatske.

(istok)

CATEGORIES
Share This