Amatersko pozorište Foča učesnik Omladinskog festivala „Agon 2019“ – Komedija „Parlamenat“ 28. avgusta premijerno pred publikom u Trebinju

Amatersko pozorište Foča učesnik Omladinskog festivala „Agon 2019“ – Komedija „Parlamenat“ 28. avgusta premijerno pred publikom u Trebinju

U Gradskom pozorištu Foča u toku su završne probe predstave „Parlamenat“ Amaterskog pozorišta Foča, koja će premijerno biti izvedena 28. avgusta s početkom u 17.00 časova u Domu mladih Trebinje.

Predstava se izvodi u okviru Omladinskog festivala „AGON 2019“, koji će u Trebinju od 25. do 31. avgusta okupiti mlade glumce iz Trebinja, Višegrada, Mostara, Zavidovića, Kaknja i Vlasenice. Sedam pozorišnih trupa konkurisaće za festivalske nagrade i priznanja, a Amatersko pozorište Foča nastupiće sa komedijom rađenoj po tekstu Branka Radulovića, u adaptaciji i režiji Branke Grujičić i Milene Vuković.

„Parlamenat“ se bavi predizbornim danima u jednoj crnogorskoj porodici, nakon što se Miluša, glavna junakinja, kandidovala za poslanika u parlamentu. U adaptaciji Amaterskog pozorišta Foča, razrađeni su likovi kojima autor nije posvetio pažnje, a na sceni su prikazane njihove ambicije i strahovi.

Uloge tumače Malinka Dojčinovski, Petar Čančar, Božica Mlađenović, Jovan Ćevriz, Uroš Kostović, Anica Niković i Jana Vuković.
Festival u Trebinju dio je projekta koji implementira Kulturna scena „Male stvari“ iz Trebinja, zahvaljujući sredstvima Internacionalne organizacije za migraciju (IOM), uz podršku USAID-a. Učesnike pored festivalskih aktivnosti očekuje i sedmnodnevno učešće u glumačkom kampu u Trebinju, gdje će oko 45 omladinaca, zajedno sa svojim voditeljima, učiti osnovne elemente glumačke umjetnosti u okviru radionica koje će voditi glumice Narodnog pozorišta RS Slađana Zrnić i Milka Brđanin.

Gradsko pozorište Foča, i Muzej Stare Hercegovine pri kome djeluje navedeno pozorište od 2014. godine, pružili su podršku realizaciji dijela projekta u Foči.

(Gradsko pozorište Foča)

CATEGORIES
Share This