Trebinje očekuje još bolja turistička sezona od prethodne

Trebinje očekuje još bolja turistička sezona od prethodne

– U Trebinju je za prva četiri mjeseca registrovan za 25 odsto veći broj smještaja nego u istom periodu prošle godine koja je bila rekordna, izjavila je danas Srni direktor gradske Turističke organizacije Mirjana Putica.

Putica je rekla da očekuje da će ova godina biti bolja od prošlogodišnje.

“Očekujemo da će ova godina biti bolja s obzirom na to da nas očekuju juli i avgust, kao najposjećeniji mjeseci, a već u prva četiri mjeseca smo nadmašili rezultate iz istog perioda prošle godine“, navela je Putica.

Ona je istakla da Trebinje posjećuju najviše turisti iz regiona – Srbije, Crne Gore, BiH, ali i iz Zapadne Evrope, pa čak i iz prekookeanskih zemalja.

“Vjerujemo da je Trebinje postalo atraktivno turistima tokom čitave godine, a ne samo tokom ljetnje turističke sezone“, rekla je Putica.

Ona je napomenula da se u Turističkoj organizaciji trude svake godine da obogaćuju ponudu i da su se sada fokusirali i na avanturizam, navodeći da u Trebinju sada postoji, kao novost, i ponuda kvadova, iznajmljivanje električnih bicikala.

Putica je dodala da turisti mogu posjetiti više lokacija u jednom danu, a uređena je i staza od Trebinja do Jazine, dužini 15 kilometara.

“Obogaćujemo ponudu da da bi turistima bilo zanimljivije i da Trebinje postane mjesto za sve generacije“, poručila je Putica. Srna

CATEGORIES
Share This