Teslić: Učenici generacije i dobitnici diplome „Vuk Karadžić“ na prijemu kod načelnika

Teslić: Učenici generacije i dobitnici diplome „Vuk Karadžić“ na prijemu kod načelnika

Na prijemu kod načelnika Teslića Milana Miličevića danas su bili učenici generacije i dobitnici diplome „Vuk Karadžić“ osnovnih škola.

Najboljim maturantima uručena su priznanja i novčane nagrade za trud koji su uložili tokom osnovnog obrazovanja.
Načelnik opštine Teslić Milan Miličević kaže da je veliko zadovoljstvo kada ima priliku ugostiti uspješne mlade ljude koji su postigli izuzetne rezultate tokom školovanje.
„To je veliki uspjeh za njih i njihove porodice jer su zaista najbolji u svojoj generaciji. Opštinska uprava želi da ovim prijemom, zahvalnicama, jednokratnom novčanom nagradom ali i jednokratnim đačkim stipendijama koje se tradicionalno dodjeljuju vukovcima i učenicima generacije, pošalje poruku da rad i trud uvijek treba da budu nagrađeni. Siguran sam da će u budućnosti oni dobijati i studentske stipendije, jer sam ubijeđen da će ovim putem nastaviti i dalje. Najbolji su uvijek bili pokretačka snaga društva, ali i ovoga grada i nadam se da ćemo uspjeti u namjeri da napravimo bolji ambijent za život i rad ovih mladih ljudi. Za to su nam potrebne korjenite društvene reforme jer samo tako i društvo i budućnost mogu biti bolji nego što su sada.“ – rekao je Miličević.
Ovaj prijem predstavlјa jednu u nizu aktivnosti koju provodi Načelnik opštine kao vid podrške mladim, perspektivnim i uspješnim učenicima, sportistima i drugim zaslužnim Teslićanima.
Učenik generacije i dobitnik diplome „Vuk Karadžić“ u O.Š. „Petar Petrović Njegoš“ Teslić je Jovan Šućur. Ostali dobitnici diplome „Vuk Karadžić“ su: Marija Cocić, Dimitrije Kerić, Roman Borić, Elena Mijatović, Ana Jerinić, Ljuba Borić, Isidora Radmanović i Anja Savić.
U O.Š. „Vuk Karadžić“ Teslić učenik generacije i dobitnik diplome „Vuk Karadžić“ je Teodora Marjanović. Pored nje dobitnice diplome „Vuk Karadžić“ su i Adna Kajganić i Vanja Marković.
Učenik generacije i dobitnik diplome „Vuk Karadžić“ u O.Š. „Stevan Dušanić“ Pribinić je Mihajlo Letić, dok je dobitnik diplome „Vuk Karadžić“ i Marko Jotanović..
Učenik generacije i dobitnik diplome „Vuk Karadžić“ u O.Š. „Dositej Obradović“ Blatnica je Ana Ćelić, dok su dobitnici diplome „Vuk Karadžić“ Ajna Mekić, Erna Smajić, Faris Selimanović, Slađana Đurić i Tamara Nikolić.
Učenik generacije i dobitnik diplome „Vuk Karadžić“ u O.Š. „Ivo Andrić“ Đulići je Neda Panić, a pored nje dobitnica dipolme „Vuk Karadžić je i Magdalena Nikolić.
Učenik generacije i dobitnik diplome „Vuk Karadžić“ u O.Š. „Petar Kočić“ Ugodnović je Natalija Klječanin.
Učenik generacije u O.Š. „Jevrem Stanković“ Čečava je Lana Kojadinović, dok je učenik generacije u O.Š. „Vuk Karadžić“ Vitkovci, Darija Mišić.
Opština Teslić
CATEGORIES
Share This