Teslić: Proslavljena Krsna slava „Sabor svetog arhangela Gavrila“

Teslić: Proslavljena Krsna slava „Sabor svetog arhangela Gavrila“

Prema tradicionalnom običaju u Tesliću je obilježena Krsna slava opštine „Sabor svetog arhangela Gavrila“.

U Hramu Presvete Trojice, uz sasluženje sveštenika teslićkih parohija i prisustvo predstavnika javnog života opštine, osveštan je krsni hljeb i slavsko žito.

Načelnik opštine Milan Miličević čestitao je praznik svim Teslićanima pravoslavne vjeroispovjesti koji žive u Tesliću, ali i dijaspori.

„I ove godine smo u ovom lijepom Hramu gdje na dostojanstven način obilježavamo krsnu slavu. Kao i do sada pokušaćemo da učinimo sve kako bismo zajedno dali svoj maksimum da ova opština svakim danom bude sve bolja i siguran sam da će tako i biti. Saradnja Opštinske uprave i naše crkve je na najvišem nivou. Tu smo uvijek na usluzi našoj crkvi.“ – istakao je Miličević.

Arhijerejski namjesnik teslićki Miladin Vuković je u ime sveštenstva i Episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija poželio srećnu slavu rukovodstvu Opštinske uprave, ali i svim građanima i žiteljima naše opštine. On ističe da je crkva do sada imala odličnu saradnju i veliku podršku od Opštinske uprave za sve projekte koje su pokretali, te da se nada da će ta podrška biti nastavljena i u budućnosti, posebno na projektu izgradnje Svetosavskog doma u porti Hrama Presvete Trojice.

(6) Krsna slava opštine Teslić Sabor sv. Arhangela Gavrila – YouTube

Opština Teslić

CATEGORIES
Share This