Teslić: Potpisano 30 ugovora za samozapišljavanje

Teslić: Potpisano 30 ugovora za samozapišljavanje

Ugovore za samozapošljavanje sa načelnikom opštine Teslić Milanom Miličevićem potpisalo je 30 novih samostalnih preduzetnika koji će za svoj biznis dobiti po 5.000 KM.

Opština Teslić kroz programe podsticaja u privredi realizuje projekat dodjele podsticajnih sredstava za pokretanje sopstvenog biznisa. Ove godine sredstva su dobili korisnici koji su svojim poslovnim planovima i idejama konkursali na javni poziv i ispunili uslove.

Projekat podsticaja opština Teslić realizuje iz budžeta u kojem su za 2022. godinu predviđena sredstva od ukupno 280.000 KM.

Načelnik opštine Teslić izjavio je da Opštinska uprava nastavlja podsticanje privrede i poljoprivrede kroz budžetska sredstva, te da je naša opština jedna od prvih koja je pokrenula podsticaje u zapošljavanju i samozapošljavanju.

„U podsticajima za zapošljavanje već smo uveliko odmakli u odnosu na većinu opština. Ove godine prvi dio podsticaja se odnosi na samozapošljavanje, uglavnom mladih, žena i marginalizovanih grupa. Njihove djelatnosti se odnose na proizvodne i uslužne. Do sada je na osnovu ovih podsticaja direktno podržano otvaranje preko 450 novih radnih mjesta. Važno je reći da postoje Pravilnikom jasno definisani kriterijumi dodjele. Sredstva su bila planirana za 26 korisnika, ali pošto je njih 30 ispunjavalo uslove, odlučeno je da svi koji ispunjavaju kriterije budu podržani iz budžeta opštine.“ – rekao je Miličević.

Načelnik Miličević je svim preduzetnicima poželio sreću i uspješan rad u ovim ekonomski teškim vremenima.

Načelnik Odjeljnja za privredu i poljoprivredu Borislav Tešić ističe da ove vrste podsticaja iz godine u godinu daju dobre rezultate, te da je sa današnjim danom broj samostalnih preduzetnika oko 690 koji posluju na području opštine Teslić.

Opština Teslić

CATEGORIES
Share This