Teslić: Katarina Panić prva beba rođena u ovoj godini

Teslić: Katarina Panić prva beba rođena u ovoj godini

Kćerka majke Dragane i oca Jove na svijet je došla 3. januara i tako postala prva beba iz Teslića rođena u ovoj godini.

Tim povodom načelnik opštine Teslić, Milan Miličević, posjetio je Katarinu i njene roditelje.
On je istakao da Opštinska uprava nastavlja sa praksom da prvorođena beba u novoj godini bude simbolično nagrađena, te poželio da se broj novorođenčadi značajnije poveća.
“Beba je jedan od najljepših poklona za praznike, prije svega porodici Panić ali i cijeloj opštini Teslić. Ove godine prva beba je djevojčica Katarina, a njoj i roditeljima želim dug i srećan život, mnogo zdravlja i osmjeha na licu.
Danas je prvi lijep događaj u ovoj godini, a to je posjeta Katarini. Naša tradicija je da prvu rođenu bebu na našoj opštini i njenu porodicu simbolično darujemo novčano, a i poklonima. To je mala pažnja koja mnogo znači, a naravno to nisu stvari koje će riješiti pitanje nataliteta ni Teslića, ni Republike Srpske. To pitanje je mnogo kompleksnije i time treba da se bavi država. Potrebno je stvoriti normalne uslove za život kako bi ljudi mogli osnivati porodice, da rade i zarade onoliko koliko je potrebno prosječnoj porodici da dostojanstveno zivi. Katarini, njenim roditeljima i sestrama želim svu sreću u životu, oni su skladna i lijepa porodica, a nadam se da ćemo ovakvih povoda za posjetu imati još više” – rekao je Miličević.
Srećni roditelji koji su dobili najljepši novogodišnji poklon , kćerku Katarinu, obradovali su se posjeti i pohvalili način na koji Opštinska uprava vodi brigu o djeci.
ISTOK
CATEGORIES
Share This