Teslić: Almina Rašić sportista godine

Teslić: Almina Rašić sportista godine

Članica Atletskog kluba „Teslić B.B.“ Almina Rašić proglašena je za najboljeg sportistu opštine Teslić za 2021. godinu.

Almina je član reprezentacije Bosne i Hercegovine, te vlasnik državnog rekorda u disciplini na 100 metara u kategoriji starijih pionira. Rašićeva je učesnik nekoliko balkanskih i evropskih prvenstava u Rumuniji, Turskoj, Srbiji, Kipru, te je proglašavana za najbolju pionirku 2018. i najbolju mlađu juniorku 2019. godine. Samo prošle godine osvojila je jedanaest zlatnih, dvije srebrne i jednu bronzanu medalju te je proglašena za najbolju juniorku Republike Srpske. Odličnim rezultatima, Almina je postala jedan od najboljih ambasadora Teslića i imajući u vidu ostvarene rezultate, pred njom je blistava atletska karijera.
Almina ističe da joj je velika čast što je po drugi put izabrana za najboljeg sportistu opštine Teslić.
“Čestitam svim sportistima koji su dobili priznanja večeras. Prethodna godina je bila jako uspješna. Prije svega želim da se zahvalim mojim roditeljima i mom treneru jer su oni najzaslužniji za rezultate. Ovo će mi biti veliki motiv za predstojeću sezonu i nadam se da ću opravdati priznanje i da ću imati još bolje rezultate.” – rekla je Almina.
Načelnik opštine Teslić Milan Miličević čestitao je najboljim sportistima, klubovima, sportskim radnicima i trenerima na priznanjima i na postignutim rezultatima.
“Opština Teslić i dalje pokazuje jedan kontinuitet u postizanju odličnih rezultata, čak i na međunarodnom nivou u nekoliko sportskih grana . To je svakako zasluga sportskih radnika koji već tradicionalno u tim klubovima djeluju. Takođe, jako je važno da u svim klubovima imamo mnogo mladih i perspektivnih sportista koji pred sobom imaju značajnu sportsku budućnost. I kada nema nekih velikih priznanja, važno je da se mladi ljudi bave sportom i da ih edukuju njihovi treneri zdravom načinu života.“ – rekao je Miličević.
On je naglasio da će Opštinska uprava, kao i do sada, nastaviti da pomaže rad sportskih klubova, njihove odlaske na takmičenja, organizaciju sportskih manifestacija, te ja naveo da je Opština Teslić od prošle godine uvela sportske stipendije za prespektivne sportiste.
Za najbolji sportski kolektiv proglašen je Streljački klub ”Geofon” čiji su članovi u prethodnoj godini ostvarili odlične rezultate, dok je za najboljeg sportskog radnika proglašen Dalibor Kovačević iz Škole fudbala „Proleter“. Ilija Ristić – trener AK ”Teslić B.B.” proglašen je za najboljeg teslićkog sportskog trenera.
Pokrovitelj manifestacije “Izbor sportiste opštine Teslić za 2021. godinu“ je načelnik opštine Teslić, Milan Miličević.
Za najperspektivnije sportiste po granama sporta proglašeni su:
ŠAH: Nemanja Aleksić i Anastasija Đurić
RUKOMET: Dragan Simić
KARATE: Anđela Pavlović
TAEKWONDO: Jovana Ristić
ATLETIKA: Anja Biljanović
FUDBAL: Mihajlo Kovačević
FUTSAL: Kristijan Aleksić
KOŠARKA: Miloš Kovačević i Marina Panić
STRELJAŠTVO: Sofija Kovačević
Titulu najboljih sportista po granama sporta ponijeli:
ŠAH: Marko Lipovčić
RUKOMET: Predrag Aleksić
KARATE: Danijela Cvijanović
TAEKWONDO: Matijas Kitić
ATLETIKA: Almina Rašić
KUGLANJE: Ashar Čakrama
STRELJAŠTVO: Matej Rašić
FUDBAL: Želimir Nikolić
Preuzeto sa FB stranice
CATEGORIES
Share This