Sutra jednočasovni štrajk radnika ŠG Romanija i ŠU Istočni Stari Grad

Sutra jednočasovni štrajk radnika ŠG Romanija i ŠU Istočni Stari Grad

Radnici ŠG „Romanija“ Sokolac i ŠU „Istočni Stari Grad“ održaće sutra jednočasovni štrajk upozorenja, jer Uprava Šuma Republike Srpske nije ispoštovala zahtjeve za povećanje cijene rada i drugih primanja, saopšteno je iz Saveza sindikata Republike Srpske.

Radnici će štrajk upozorenja održati od 7.00 do 8.00 časova na radnim mjestima.

Podsjeća se da je Jedinstvena udružena sindikalna organizacija Šume Republike Srpske, kao većinska sindikalna organizacija u tom privrednom subjektu, ranije zahtijevala da se cijena rada za oktobar-decembar 2021. godine poveća na 150 KM, a jedinstvena cijena rada na nivou preduzeća na 150 KM u Kolektivnom ugovoru za period do 2022. godine, odnosno do važenja tog ugovora.

– Uprava Šuma Republike Srpske se od juna ove godine, od kada Jedinstvena sindikalna organizacija intezivno traži pregovore, oglušila na svaki naš zahtjev – saopšteno je iz Saveza sindikata Republike Srpske.

U saopštenju se podsjeća da Jedinstvena udružena sindikalna organizacija Šuma Republike Srpske zahtijeva od Uprave ovog preduzeća da počnu pregovori oko povećanja cijene rada i drugih primanja koja se odnose na topli obrok, regres, nabavku kvalitetne HTZ opreme i odobrenje novčanih sredstava za organizovanje radničkih sportskih igara.

Opstina Sokolac

CATEGORIES
Share This