Stevo Drapić: “Neka vječno traje Republika Srpska”

Stevo Drapić: “Neka vječno traje Republika Srpska”

Povodom 9. januara – Dana Republike Srpske i njenog 30. rođendana, načelnik opštine Ljubinje Stevo Drapić organizovao je prijem za borce VRS odlikovane najvišim priznanjima Republike Srpske, kao i za predstavnike Opštinske boračke organizacije iz Ljubinja.


“I ove godine ću ponoviti ono što sam rekao i prije godinu dana – kako smo tada Republiku Srpsku branili i stvarali puškom, danas je isto tako moramo braniti ali radom, ekonomijom, pravednošću i izgradnjom institucija pri tome nezaboravljajući one koji su najzaslužniji za ovo što mi danas imamo. Svakako da su najzaslužniji oni koji su dali najvrednije što su imali za Republiku Srpsku – svoj život i njima nek je vječna slava, ali nakon njih zaslužni ste i vi koji ste se istakli svojom hrabrošću i požrtovanošću.

Neka vječno traje Republika Srpska” – rekao je načelnik opštine Stevo Drapić.

Na prijemu je razgovarano i o stanju u Boračkoj organizaciji i potrebi ažuriranja određenih spiskova. Takođe, zaključeno je i da je neophodno da se u Spomen sobi počnu organizovati Časovi istorije za osnovce i srednjoškolce u kojim bi učili o herojstvu učesnika posljednjeg odbrambeno-otadžbinskog rata i činjenicama poput onih da se na teritoriji LJubinja u tom ratu nije desio nijedan zločin.

Po završetku prijema položeno je cvijeće na centralni spomenik poginulim borcima posljednjeg odbrambeno-otadžbinskog rata u Ljubinju.

ISTOK

CATEGORIES
Share This