Srdjan Fundup iz Foče pobjednik teniskog turnira “Lopare 2021”

Srdjan Fundup iz Foče pobjednik teniskog turnira “Lopare 2021”

Na turniru, koji je održan na teniskom terenu „Gavrić“ titulu pobjednika odnio je Srđan Fundup iz Foče koji je u finalnom meču pobijedio Matiju Tešića iz Loznice rezultatom 2:1 u setovima (3:6, 6:2, 6:4).

Fundupu je ovo peti nastup na turniru u Loparama, a prethodne dvije godine je poražen u finalnim mečevima.

Srđan Fundup je rekao da je to bio razlog što je bio malo depresivan pred finale, ali da je ipak zadovoljan prikazanom igrom.

On je dodao da je na  kraju uz veliku borbu i veliku želju uspio pobijediti.

Matija Tešić je rekao da je finalni meč bio iscrpljujući i da je dobro igrao.

„Čestitam protivniku koji je pružio najkvalitetniju moguću igru., meč je trajao dva i po sata i mislim da nismo mogli duže“, izjavio je Tešić.

„Opština Lopare je ove godine učestvovala u finansiranju i organizaciji turnira koji je itekako značajan za sportski život na području naše lokalne zajednice“, rekao je odbornik u Skupštini opštine Lopare Želimir Nešković.

On je pohvalio organizaciju takmičenja i istakao veliki trud i zalaganje Dragiše Gavrića koji, prema njegovim riječima, pokušava da održi teniski sport na Majevici.

„Radićemo na tome zajedničkim snagama da se, uz pomoć opštinske uprave, na terenima Gavrić u idućoj godini organizuje škole tenisa i da turnir postane masovniji i na višem nivou“, naglasio je Nešković.

Organizator turnira Dragiša Gavrić je saopštio da su za jubilarni deseti po redu turnir uručeni pehari i novčane nagrade pobjedniku i drugoplasiranom.

„Pehari su dodijeljeni i dvojici polufinalista, a opština Lopare je pomogla u organizaciju turnira sa 500 KM“, dodao je Gavrić.

Na teniskom turniru „Lopare open 2021“, koji je trajao tri dana, nastupilo je 30 takmičara iz Srbije, Hrvatske i BiH.

ISTOK

CATEGORIES
Share This