Spektakularno finale 18. Ilindanskog turnira u malom fudbalu u Tesliću

Spektakularno finale 18. Ilindanskog turnira u malom fudbalu u Tesliću

Nakon šest dana odličnog fudbala, sinoć je na poligonu srednjih škola u Tesliću završen 18. po redu Ilindanski turnir u malom fudbalu u organizaciji Mladih Srpske demokratske stranke Teslić i Srpskog sokolskog društva “Sveti Petar Cetinjski” pod sloganom „SPORTOM ZA SRPSKU“, a turnir je posmatralo nekoliko hiljada građana u pravom sportskom ambijentu, kojem je prisustvovala i kandidat za predsjednika Republike Srpske Jelena Trivić.

Na turniru je učestvovalo 16 ekipa, a plasman u polufinale su izborile četiri najbolje: PDP Teslić, Higra Bijeljina, SPS Teslić i Monting Teslić.

U prvoj polufinalnoj utakmici bolja je bila ekipa Higra Bijeljina koja je pobijedila ekipu PDP Teslić rezultatom 5:3. U drugoj polufinalnoj utakmici uspješnija ekipa je bila ekipa Montinga koja je pobijedila ekipu SPS Teslić rezultatom 4:1.

U borbi za treće mjesto rezultat je u regularnom vremenu bio neriješen 4:4, da bi nakon izvođenja penala ekipa SPS Teslić savladala ekipu PDP Teslić rezultatom 10:9, čime su osvojili pehar i nagradu od 1.000 KM, a četvrtoplasirana ekipa nagradu od 500 KM.

U revijalnom dijelu, prije utakmice za treće mjesto gledaocima su se predstavili najmlađi polaznici Škole fudbala “Proleter”.

Podijeljeno je i 5 nagrada za gledaoce: električni romobil, vikendica za odmor Borja (jedan dan), vaučer za gorivo – 50 KM (Bato Petrol), poklon bon 50 KM večera za dvoje u piceriji „London“ i poklon bon 30 KM (Frizerski salon Holivud).

U finalnoj utakmici teslićki ljubitelji fudbala imali su priliku da prate majstorije od fudbalera ekipe Higra Bijeljina i ekipe Monting Teslić, koji su finalni susret završili rezultatom 3:2.

Pobjednička ekipa Higra Bijeljina osvojila je pehar i nagradu od 4.000 KM koju im je uručila kandidat za predsjednika Republike Srpske Jelena Trivić, dok je drugoplasirana ekipa Monting Teslić osvojila pehar i nagradu od 1.500 KM, koju je kapiten ekipe Dragan Ignjić usmjerio u humanitarne svrhe.

Proglašeni su i najbolji igrač turnira Miloš Radujković iz ekipe Higra Bijeljina, najbolji golman Ognjen Popović iz ekipe SPS Teslić i najbolji strijelac Davor Popović iz ekipe Monting Teslić, kojima su uručene medalje, diplome i nagrade od po 100 KM.

Kao i svake godine, nakon ceremonije dodjele nagrada za ekipe priređen je spektakularan vatromet.

Cijela manifestacija je moguća zahvaljujući velikodušnosti preko 100 sponzora koji su podržali 18. Ilindanski turnir u malom fudbalu, a kojima se i ovim putem u naše ime, kao i u ime brojnih sugrađana od srca zahvaljujemo.

ISTOK

CATEGORIES
Share This