Sokolac: Udruženja i sportski klubovi za primjer grada

Sokolac: Udruženja i sportski klubovi za primjer grada

Sekretar Planinarskog društva „Glasinac“ Vera Mijatović je istakla da je ovo deseta po redu akcija čišćenja, koja se svake godine obilježava u okviru Svjetskog dana čišćenja.

– Svakog septembra, na ideju Planinarskog društva „Glasinac“ naši sugrađani, članovi sportskih klubova, učestvuju u akciji. Ovom prilikom apelujem na sve koji koriste izletišta i rekreativne staze da svojim brižnim ponašanjem čuvaju okolinu, da smeće ostavljaju na za to predviđena mjesta – navela je Mijatovićeva i dodala da su se akciji priključili i članovi Udruženja sportskih ribolovaca „Bioštica“ koji su uredili izletište Buk.

Prema riječima člana Udruženja građana ,,Sveti Vasilije Ostroški” Milanka Krstajića, ova akcija je pokrenuta u cilju buđenja svijesti omladine ali i starijih građana Sokoca, kako bi bili za primjer i uzoran grad.

Trener Karate kluba „Glasinac“ Sokolac Miodrag Borovčanin je sa svojim članovima i djecom drugih klubova, podržao akciju da nam kako je rekao grad bude ljepši i uređeniji.

U akciji kojoj su se odazvali: Omladinska organoizacija „Sokolac“, Karate klub „Glasinac“, Rukometni klub „Glasinac“, Fudbalski klub „Sokolac“, te Udruženje građana „Sveti Vasilije Ostroški“ i članovi Planinarskog društva „Glasinac“ planirano je da se očiste tereni u okviru sportskog centra, gradska dječija igrališta, prostor oko dvorane „Limenka“ te trim staza Taline, nakon čega će učesnici akcije dan zaokružiti odlaskom na Romaniju do Crvenih stijena.

Nacelnik.net

CATEGORIES
Share This