SO Drvar: Načelnica Dušica Runić da podnese neopozivu ostavku!

SO Drvar: Načelnica Dušica Runić da podnese neopozivu ostavku!

Skupština opštine  Drvar zatražila je od načelnice te opštine Dušice Runić da podnese neopozivu ostavku zbog negativnog finansijskog izvještaja za proteklu godinu.

Ostavku su zatražili poslanici DNS, SNS FBiH, SP, HDZ 1990 i nezavisni poslanici, nakon sjednice u srijedu posvećene negativnom finansijskom izvještaju za Opštinu Drvar za 2020. godinu koji je uradio Odjeljenje za reviziju institucija Federacije BiH.

U finansijskom poslovanju Opštine Drvar utvrđene su brojne nepravilnosti, a posebnu pažnju, kako se navodi, izazvao je nalaz revizora o nemogućnosti utvrđivanja utroška donatorskih sredstava u iznosu 1.427.090 maraka.

Riječ je o sredstvima koja je Republika Srbija putem Vlade RS donirala opštini Drvar, čime je nalaz revizora izazvao burnu reakciju odbornika.

Zatraženo je i da istražna tijela provedu radnje iz svoje nadležnosti kako bi se utvrdila tačna odgovornost za nepravilnosti te provjere sumnje u brojne druge radnje načelnice Runić, a vezano za finansijsku konsolidaciju opštine.

(Agencije  Foto:Oslobođenje)

CATEGORIES
Share This