SNSD i SDA u Gacku zajedničkim snaga protiv Radmilovića

SNSD i SDA u Gacku zajedničkim snaga protiv Radmilovića

Juče je u Gacku pao konačan dogovor između Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Stranke demokratske akcije (SDA) o tome kako zajedničkim snagama na predstojećim izborima da pokušaju srušiti kandidata za načelnika Srpske demokratske stranke (SDS) Milana Radmilovića.

Halid Čustović, lider gatačkog SDA, juče je u jednom restoranu nadomak Gacka sjedio u društvu sa vrhom lokalnog SNSD-a, Srđanom Milovićem i Sinišom Šukovićem, ali i zajedničkim kandidatom za načelnika Ognjenom Milinkovićem, gdje su razgovarali, dogovorili se, a zatim i nazdravili povodom postignutog dogovora. Naš izvor, koji je želio da ostane anoniman, tvrdi da je dogovoru o strateškoj saradnji SNSD i SDA u Gacku prisusutvovao i ovdašnji glavni imam (narodski rečeno – hodža) Sadet Bilalić.

Kako saznajemo iz izvora bliskih SNSD-u poslije jučerašnjeg sastanka i postizanja dogovora o strateškom partnerstvu sa SDA stanje unutar gatačkog SNSD-a je dodatno pogoršano. Ionako narušene međuljudske odnose ovaj dogovor je dodatno zaoštrio, jer je veći dio članova SNSD-a koji su već saznali za ovo zamjerio vrhu stranke zbog koalicije sa SDA, pa makar ona bila i nezvanična. Uplašeni su i da će svo članstvo SNSD i kompletna javnost negativno reagovati na ovu vijest, ali i zbog činjenice da niko osim učesnika dogovora ne zna šta je SDA dobila zauzvrat, jer na izborima nema podrške bez protivusluge.

Nezadovoljni u SNSD-u poslije jučerašnjeg sastanka imaju informacije da je pao dogovor da ukoliko Milinković pobijedi, zamjenik načelnika bude Siniša Šuković (na fotografiji Čustović je u sredini sa lijeve strane, a lijevo od njega je Šuković), inače blizak rodjak Srđana Milovića, koga mnogi u gatačkom SNSD-u odavno ne podnose.

Oni postavljaju pitanje kako je zaista moguće da se dogovori oko podrške kandidatu za načelnika i kadrovskim rješenjima unutar SNSD-a prave sa SDA, jer bi to moralo da budu unutrašnja pitanja stranke i dodaju da će sve preispitati u vezi jučerašnjeg dogovora između SNSD i SDA u Gacku.

Kako Istok saznaje lider gatačkog SDA Halid Čustović se sa jednim svojim poznanikom (koji je srpske nacionalnosti) kladio da će na izborima u Gacku pobijediti Ognjen Milinković, kandidat SNSD-a, dok se Srbin kladio na kandidata SDS-a Milana Radmilovića.

Naši izvori tvrde da novčani iznos opklade nije uopšte mali.

I za kraj napominju da im nije jasno zašto su SNSD i SDA zvali samo hodžu da im bude svjedok (tajnoj) koaliciji, možda se toga nije htio prihvatiti ni jedan pravoslavni sveštenik? Ili ga nisu ni zvali, za razliku od hodže!?

ISTOK

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS