„SNSD asfaltira puteve samo do kumova i prijatelja“

„SNSD asfaltira puteve samo do kumova i prijatelja“

Vraćanje partijske knjižice SNSD-u nije uobičajena stvar, ali ekipa BN televizije, tragom takvog primjera otišla je u sembersko selo Crnjelovo. Ono što ih je dočekalo, bio je put, napreskok asfaltiran upravo iz SNSD-ove kese.

Zoran Kokanović pljusnuo je crvenu knjižicu pravo u lice SNSD-u. Kaže izlazi iz SNSD-a jer ne može da trpi nepravdu.

„Bio sam član SNSD-a, al‘ sam ogorčen, ne može samo jedan put da se naspe, a da ne nasipaju 10 puteva“, kaže on.

Tragom priče da se ljudi aktivno isčlanjuju iz SNSD-a, stigli smo, istina jedva, do najvećeg sela u Semberiji, Crnjelova. Kokanović priča, klupko se počelo odmotavati kada je SNSD preko agrarnog fonda počeo da nasipa i asfaltira puteve po Crnjelovačkim njivama, ali ne kako pravda nalaže nego po kumovskim i prijateljskim vezama, pa je ovaj put za rubriku vjerovali ili ne. 100 metara asfalt do snsd-ovih kumova, a do domaćina koji ne žele da se prljaju u ovim partijskim redovima nema ni asfalta ni šljunka kaže Kokanović.

To je sve uradio Zlatan Lazarević, direktor agrarnog fonda. Ulica je duga preko 4 kilometra, odavde, pa gore do Stupnja. Asfaltirana je sredina puta. Ovaj put vodi prema njivama, prema selima, prema rodbini, prema svemu, i kako sad čovjek tuda da prođe sa autom, traktorom, nije bitno, sa biciklom.“

Dio puta koji ide kroz najveće selo semberske žitnice asfaltiran je iz Kompenzacionog fonda u sklopu projekta ruralnog razvoja. Upravo je tu zapelo. 3 miliona maraka je potrošeno za asfaltiranje metra puta ovdje, metra puta tamo. Pa se mještani s pravom pitaju, da pare nisu potrošene u najavljeni referendum za opoziv gradonačelnika Ljubiše Petrovića.

„Nikad nije bilo kao što je obećano. SNSD ima u Bijeljini većinu protiv Ljubiše, ja znam da bi Ljubiša pomogao nama, i zvao sam ga par puta i pomogao nam je, ne mogu da kažem. Njemu su jednostavno zavezane ruke. Pokušava SNSD da smijeni Ljubišu, da bi Vojina Mitrovića postavili na poziciju gradonačelnika Bijeljine“, kaže Kokanović.

Kako saznajemo na terenu, još mještana semberskih sela sprema se da vrati knjižicu vođi SNSD-a, jer, osim nepravde, ne mogu, tvrde da podnesu razne pritiske i ucjene od kojih samo pojedinci imaju debelu korist.

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This