Skupština opštine Modriča – 10. sjednica

Skupština opštine Modriča – 10. sjednica

U Plavoj sali Srpskog kulturnog centra, 22. decembra 2021. godine održana je 10. sjednica Skupštine opštine Modriča. Sjednici je prisustvovalo 20 odbornika. Jednoglasno je usvojen dnevni red:

Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti za zaključenje Ugovora o prenosu prava vlasništva na instalacijama javne rasvjete u korist opštine Modriča, bez naknade.

Veću pažnju odbornika izazvale su tačke vezane za budžet, koje su nakon dodatnog pojašnjenja od strane načelnika opštine Jovice Radulovića i načelnice Odjeljenja za finansije Ružice Mišić usvojene.

Usvojena je poreska stopa za oporezivanje nepokretnosti za 2022.godinu, koja ostala na istoj visini od prošle godine 0,2 %, dok je poreska stopa za nepokretnosti u kojima se neposredno obavlja proizvodna djelatnost 0,05 %.

„Dobili smo pozitivno mišljenje nadležnog ministarstva na rebalans budžeta, koji je usvojen u iznosu od 12 miliona i 600.000 KM. Ove godine smo imali značajan priliv prihoda, a u dokumentu je prikazano kako su ta sredstva utrošena. Preko pola miliona KM je uloženo u nova kapitalna ulaganja na području lokalne zajednice. Nažalost, preko 400.000 KM je utrošeno za sanaciju štete od poplave. Ostatak novaca smo iskoristili za angažovanje konsultantskih kuća za analizu stanja u oblasti privrede, potencijala oko poreza na nepokretnosti, te iznalaženje novih poreskih i neporeskih prihoda koje moramo planirati u narednoj godini“, istakao je načelnik.

Nacrt Programa rada Skupštine opštine Modriča za 2022.godinu jednoglasno je usvojen.

„Još postoji prostora da se daju određene sugestije, mišljenja i preporuke na Nacrt Programa rada Skupštine opštine Modriča za 2022.godinu, za njegovu eventualnu izmjenu ili dopunu. U januaru ćemo razmatrati Izvještaj o radu Skupštine za ovu godinu i Program rada za narednu“, istakao je predsjednik Skupštine Milutin Popović.

Ostale tačke dnevnog reda su takođe usvojene.

Opština Modriča

 

 

CATEGORIES
Share This