Skandalozni načelnik Gacka krši zakone i traži dozvolu za pištolj

Skandalozni načelnik Gacka krši zakone i traži dozvolu za pištolj

Godinu na izmaku načelnik Gacka Ognjen Milinković započeo je otpuštanjem pedesetak radnika, a posle protesta najavio je njihov skori povratak na posao. U međuvremenu je Milinković od mirnog načelnika koji se volio predstavljati kao veliki vjernik i skroman čovjek, preko noći transformisao u bahatog lokalnog kabadahiju i “opasnog momka”.

I dok od povratka na radna mjesta za sada nema ništa, neki od njih su u potrazi za poslom već napustili Gacko. I dok je jedne ostavljao bez posla, načelnik Milinković je po stranačkoj liniji primio sekretaricu i bliskog rodjaka za vozača. Angažovao je i savjetnika Vasa Mijanovića iz Trebinja,  sa platom od 2.300 KM, kao nagradu jer mu je vodio kampanju. Pod pritiskom opozicije i javnosti raskinuo je ugovor sa Mijanovićem, ali tek pošto je ovaj angažovan u FS BiH. Neki od otpuštenih izmedju ostalog su dobili obrazloženje da nemaju položen stručni ispit, ali to Milinkoviću nije smetalo da za načelnika odjeljenja imenuje Sašu Topalovića koji nema potvrdu o položenom stručnom ispitu. Načelnik za finansije u njegovom kabinetu je dugogodišnji direktor iz RiTE Milivoje Boljanović, čija se stručnost krije iza članskih karta SDS-a, PDP-a i sad SNSD-a. Boljanović je stalno zaposlen u RiTE, a u opštini je u svojstvu v.d. načelnika, i to mimo zakonskog roka od 90 dana.

Ovdje nije kraj paradoksima, jer i savjetnik za “sve i svašta” Saša Slijepčević je takodje u v.d. mandatu mimo zakonskog roka, a njegovo savjetovanje načelnika košta gradjane Gacka 1.800 KM mjesečno. Ni Slijepčeviću kao ni Boljanoviću ovo nije jedino zaposlenje. Da u Gacku ne mare za odlazak mladih govori i činjenica da se mjesto u nadzornim i upravnim odborima našlo  i za nekoliko penzionera. Dodamo li ovome da je i oca, koji inače pripada ovoj populaciji angažovao kao nadzor na dogradnji Dječijeg vrtića, onda sa sigurnošću možemo reći da je Gacko idealno  mjesto za život staraca. Totalno razočaranje, kako Milinkovića smatraju gradjani Gacka koji su mu ukazali povjerenje nije na njihovoj strani ni kada je ekološka katastrofa u Gacku u pitanju, izazvana neodgornim ponašanjem rukovodstva RiTE Gacko, te je tako umjesto da bude na strani stanovništva koje je sa razlogom zabrinuto za zdravlje svojim izjavama i stavovima izazvao dodatni revolt, a sve kako bi se dodvorio Srdjanu Miloviću koji zajedno sa još par ljudi vodi glavnu riječ u ovoj opštini.

Knjiga bi se mogla napisati o svim ispadima načelnika Milinkovića, ali ono što je takođe zanimljivo jeste da skupocjeni službeni auto vozi kao lični, i da  često isti vozi drsko i bahato. I pored toga sto 24 sata koristi službeno vozilo uredno naplaćuje putne troškove do sela Lipnik u kome živi. Njegovim ponašanjem razočarane su i pojedine stranačke kolege, prije svih odbornik Siniša Šuković, koji je zbog sukoba sa načelnikom podnio ostavku na mjesto predsjednika kluba odbornika, pravdajući je narušenim zdravljem. Javna je tajna da sa opozicijom priprema izglasavanje smanjena plate  Milinkoviću ( 3.600 KM), ali i njegovim saradnicima.

Sa pištoljem u novu godinu

U nadi da je ovo poslednji u nizu ispada u burnoj godini za nama, od strane prvog čovjeka opštine Gacko prenosimo vam saznaje do koga je naš portal došao, a to je da je načelnik Ognjen Milinković u PS Gacko podnio zahtjev za dozvolu za nošenje vatrenog oružja. Koga se boji mirni i povučeni načelnik, kako su ga predstavljali SNSD i koalicioni partneri u predizbornoj kampanji nikom nije jasno. Da li je Milinković po onoj staroj “vidila žaba” odluči da medju sugrađane izlazi naoružan, ili je zaista osjetio neku opasnost ne znamo, ali sigurno je da je dosta Gačana razočarano, pa možda je osjetio strah od straha. No, ako je već to u pitanju onda je trebao zatražiti pomoć u nekoj drugoj ustanovi, a ne u PS.

Gačani u čudu

Poznajem Milinkovića, komšije smo godinama, primjeran je momak, pa ne mogu da vjerujem da je odlučio da nosi pištolj. Nije se žalio da ima nekih većih problema i prijetnji, petarde kao dijete nije volio i plašio ih se, reče nam u prolazu jedan od stanovnika Gacka, ne želeći da se njegovo ime spominje u javnosti.

Ne kaže narod zaludu daj nekome vlast pa ćeš saznati kakav je čovjek!

ISTOK

CATEGORIES
Share This