Šestočlana porodica Bovan konačno ima krov nad glavom

Šestočlana porodica Bovan konačno ima krov nad glavom

Poslije više preseljavanja po neuslovnim smještajima u naselju Dobrun kod Višegrada za 25 godina,  šestoročlana porodica Bovan, koja je doselila iz Кonjica, konačno je dobila siguran krov nad glavom.

Uselili su sad u njihovu kuću u višegradskom naselju Crnča, koju je kupila Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“.

„Učesnik sam rata, borac prve kategorije, ratni vojni invalid i višečlana porodica sa četvoro djece. Sinu je  20 godina, nezaposlen je, ni ja ne radim, imam kćerku u trećem razredu ekonomske škole, druga je prvi ekonomske i najmlađa je sedmi razred osnovne škole”,kaže domaćin porodice Milan Bovan.

On je  svoje seljakanje iz napuštene jedne kuće u drugu poredi sa tankom granom koju vjetar ljulja čas na jednu čas na drugu stranu.

„Evo i tome je kraj sad znam gdje sam, kuća i imanje su jedan kroz jedan moje a ostvario mi se i san da djeci ostavim krov nad glavom  da imaju gdje da žive“, ističe Bovan.

Njagov sin Srđan je srećan, kako kaže svako od djece ima svoju sobu, što nije bio slučaj kad su živjeli u Dobrunu.

Najvijačka grupa „Crvene zvezde“ iz Višegrada „Delije“ su prvi pokrenuli  inicijativu da se udomi porodica Bovan.

 Udruženje Srbi za Srbe je za 15 godina aktivnosti usrećilo 2.800 porodica sa četvoro i više djece.

„Ukupna vrijednost kuće i pomoći za porodicu Bovan je oko 60.000 КM, zahvaljujem se svim koji su učestvovali u akciji prikupljanja novca za njenu kupovinu i što podržavaju naše udruženje”, rekao je član Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“ Borisav Rončević.

Na listi za čekanje pomoći od ovog udruženja je više od 1.000 srpskih porodica od Makedonije do Кrajine.

(BN)

CATEGORIES
Share This