Savić: Saradnja sa dijasporom od velikog značaja za našu Opštinu

Savić: Saradnja sa dijasporom od velikog značaja za našu Opštinu

Načelnik Rado Savić sa svojim saradnikom Mirkom Nikolićem, juče  su posjetili direktora Uprave za dijasporu i Srbe u regionu Arno Gujona, u Beogradu.

„Nakon srdačnog prijema gospodina Gujona, upoznali smo se sa našim aktivnostima oko saradnje sa dijasporom i pozvali ga na naše Dane dijaspore“-rekao je načelnik opštine Lopare Rado Savić.

On se zahvalio gospodinu Gujonu na prijemu i spremnosti da podrži u čvršćem i boljem uvezivanju njihovih ljudi širom svijeta sa rodnim krajem.

Oduševljenje o sastanku nije krio ni sam g. Gujon koji je nakon sastanka na svom fejsbuk porofilu napisao: „Da li ste već čuli za Lopare, malu opštinu u Republici Srpskoj koja izvanredno sarađuje s dijasporom? Koliko su u tome uspješni, nisam ni ja znao dok se nisam upoznao s načelnikom ove opštine Radom Savićem. Investitori iz rasejanja pokrenuli su različite poslove u Loparama, od voćnjaka, preko gradskog bazena besplatnog za decu, proizvodnje radijatora i čak delova za jahte“.

On je dalje dodao da ovaj koncept rada Lopare sprovode istrajno i uspješno već 13 godina. Svaki projekat je ostvariv i održiv, urađen s međusobnim povjerenjem. Radujem se da, na Danima dijaspore u Loparama, vidim i izbliza sve što mi je predstavio načelnik Savić.

 

ISTOK

 

CATEGORIES
Share This