Saopštenje za javnost povodom devete sjednice SO Gacko

Saopštenje za javnost povodom devete sjednice SO Gacko

Uvidom u materijale Devete redovne sjednice Skupštine opštine Gacko, koji su odbornicima Srpske demokratske stranke dostavljeni juče, ustanovili smo da nedostaju materijali za tri tačke Dnevnog reda.

U predloženom Dnevnom redu, koji je potpisao magistar Rajko Papović a čiji je zvanični predlagač načelnik opštine sa svojim kabinetom, nedostaju skupštinski materijali po tačkama Dnevnog reda broj 8, 9 i 17 a riječ je o Prijedlogu plana kapitalnih ulaganja za 2022.godinu, Inicijativi za iznalaženje prostora za šalter salu i Nacrtu Strategije razvoja opštine Gacko za period 2022.-2027. godine.

Opštinski odbor Srpske demokratske stranke smatra nedopustivim da se skupštinski materijali dostavljaju odbornicima na nepotpun način. Ovakav odnos je neprimjeren i predstavlja drastično kršenje poslovničkih normi pa stoga tražimo da lokalna vlast kaže javnosti ko je odgovoran za ovakve propuste.
Zašto gatačka vlast prikriva skupštinske materijale o ovako bitnim tačkama dnevnog reda i zašto ima potrebu da na ovakav način skriva od javnosti, od kog pojedinca i po kojoj cijeni opština Gacko treba da kupi poslovni prostor. Javnost bi trebala na vrijeme saznati ko je taj čovjek koji je „zaslužio“ da mu se otkupi poslovni prostor politikom lokalnog SNSD-a, a preko institucije načelnika opštine Gacko.

Zašto odbornicima opozicije nije dostavljen Plan kapitalnih ulaganja sa ostalim materijalima i zbog čega tako bitan akt nije na vrijeme dostavljen? Obaveza načelnika opštine je da na vrijeme dostavi predsjedniku Skupštine opštine materijale, koji se uredno i na vrijeme šalju na adrese izabranih predstavnika a to što očigledno SNSD i koalicioni partneri nisu usaglasili ovako bitan dokument ne znači da trebaju izbjegavati poštovanje poslovničkih normi.

Takođe cijenimo i pozdravljamo napore lokalne administracije da pripreme Strategiju razvoja opštine ali zar ovakav način dostavljanja skupštinskih materijala ne predstavlja omalovažavanje rada onih ljudi koji su radili na tako važnom dokumentu koji treba da razmatra lokalni parlament? Zašto Strategija kao obiman dokument nije blagovremeno dostavljena odbornicima na CD-u na uredan i blagovremen način, što je i jeste praksa kada su u pitanju dokumenti opširnog sadržaja?

Da li načelnik opštine zaista misli da na dan samog zasijedanja, odbornici opozicije treba da se upoznaju sa Strategijom razvoja opštine Gacko koja definiše razvoj našeg „švajcarskog gradića“ , (kako je gospodin Milinković oslovljavao Gacko u predizbornoj kampanji ) za narednih pet godina?

Zbog svega navedenog Opštinski odbor Srpske demokratske stranke Gacko zahtijeva da se ubuduće sjednice lokalnog parlamenta zakažu kada se prethodno pripreme svi skupštinski materijali.

ISTOK

CATEGORIES
Share This